Черната кутия на разбилия се Су-25 е намерена и днес

...
Черната кутия на разбилия се Су-25 е намерена и днес
Коментари Харесай

Намерена е черната кутия на падналия Су-25

Черната кутия на разрушилия се Су-25 е открита и през днешния ден ще бъде свалена и конфискувана. Това разгласи военно-окръжният прокурор на Сливен полк. Христо Тинев по Нова ТВ.

Той разяснява, че се чака през днешния ден водачът да бъде разпитан в детайли, защото през вчерашния ден с него е направена единствено сказка. „ Беше в такова положение, че обясненията му бяха несвързани, тъй като беше на системи. Не можеше да бъде безусловно съответен ”, разясни прокурорът.

По думите на Тинев е рано да бъде казана, каквато и да е била версия за случая. „ В такива случаи са техническа нередовност, неточност на водача или друго непредвидено събитие ”, добави той. Извършва се спомагателен оглед на мястото на случая.

Причините за случая към момента не са ясни, чака се да бъдат оповестени на по-късен стадий. Вчера на специфичен брифинг в авиобаза " Безмер " служебният министър на защитата съобщи, че каквато и версия да се появи в общественото пространство, е нечиста сделка.

Всички останали самолети Су-25 са приземени и няма да летят, до момента в който не се посочи повода за случая. регулярните полети ще се възобновят след планувани занимания с летателния състав. Изгорелият Су-25 е един от 8-те самолети, ремонтирани в Беларус през 2020 година За ремонта България заплати 88 млн. лева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР