ChatGPT може да е шампион по заглавия, но Amazon е

...
ChatGPT може да е шампион по заглавия, но Amazon е
Коментари Харесай

Amazon започва безплатни курсове за работа с AI

ChatGPT може да е първенец по заглавия, само че Amazon е компанията, която тихичко работи в региона на изкуствения разсъдък във всички свои подразделения, споделя Engagdet.

Техногигантът към този момент употребява и роботи, задвижвани от AI в своите хранилища. А в този момент стартира и безвъзмездни курсове - " AI Ready " (готов за неестествен интелект), с които има за цел да образова над 2 млн. души на работа с генеративен AI до 2025 година

Става дума за осем безвъзмездни курса, които ще са налични през и ще се оферират освен за техните чиновници, само че и за всеки различен искащ. 

Курсовете са предопределени за начинаещи и напреднали консуматори както в софтуерни, по този начин и в близки области. Три от курсовете са ориентирани към бизнес и нетехнически консуматори, до момента в който пет са предопределени за разработчици и техническа аудитория. Освен курсовете, Amazon разгласи, че дава стипендии на стойност над 12 милиона $ на над 50,000 студенти от гимназии и университети от недостигащи общности по целия свят.

" Целта на AI Ready е да помогне за равнене на просветителното поле в региона на изкуствения разсъдък, подкрепено от новите начинания, които стартираме през днешния ден ", съобщи Суами Сивасубраманиан, вицепрезидент на Amazon Web Services за данни и изкуствен интелект. " Ако желаеме да разкрием цялостния капацитет на изкуствения разсъдък за справяне с най-трудните проблеми на света, би трябвало да създадем образованието по изкуствен интелект налично за всеки, който желае да научи. "

Технологията на изкуствения разсъдък се употребява от известно време в разнообразни области, от медицински изследвания до обслужване на клиенти в комерсиалните мрежи, само че в действителност експлодира с стартирането на виртуалния помощник ChatGPT на OpenAI. Този вид модели са комплицирани, тъй че има сериозен недостиг на квалифицирани програмисти, техници и други. Amazon отбелязва, че 73% от работодателите оповестяват, че наемането на гений с умения в региона на изкуствения разсъдък е приоритет, само че 75% не могат да намерят подобаващи хора.

От техногигантът декларират, че задачата й е " демократизиране " на образованието по генеративен изкуствен интелект, отбелязвайки, че програмата ще употребява освен чиновниците й, само че и корпоративните клиенти, които търсят служащи с инженерни и други умения. Това може да помогне и на клиентите на Amazon Web Service, защото някои от курсовете се базират на личните й платформи, в това число Bedrock AI и CodeWhisperer, инструмент за автоматизирано генериране на код.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР