Частното подводно издирване в Индийския океан на самолет МН370 на

...
Частното подводно издирване в Индийския океан на самолет МН370 на
Коментари Харесай

И второто издирване на изчезналия малайзийски самолет без резултат

Частното подводно търсене в Индийския океан на аероплан МН370 на малайзийските авиолинии завърши, без да е открита и диря от машината, заяви основаната в американския щат Тексас компания " Оушън инфинити ".

" По време на интервенцията " Оушън инфинити " претърси и събра данни с високо качество от над 112 хиляди квадратни км от океанското дъно, като сполучливо преодоля както поставящите на тестване условия, по този начин и терена ", заяви компанията в изказване, съобщи Българска телеграфна агенция.

Главният изпълнителен шеф на " Оушън инфинити " Оливър Плънкет съобщи, че резултатът е " извънредно разочароващ ".

Издирването завърши дефинитивно след две продължения на първичния период от 90 дни. Проучената зона е повече от 4 пъти по-голяма от претърсваната преди този момент от специалисти като най-вероятно място на рухването на самолета във водата.

През януари Малайзия подписа контракт с " Оушън инфинити " за обновяване на издирването на изчезналия аероплан, една година след приключването на формалното търсене в южната част на Индийския океан, в което участваха Австралия, Малайзия и Китай.

Условията на договорката предвиждаха компанията да получи възнаграждение, единствено в случай че даде резултати от работата си. " Оушън инфинити " щеше да получи 70 млн. $, в случай че беше намерила останките от самолета или черните му кутии. За момента не е планувано друго търсене.

Австралийският вицепремиер и министър на превоза Майкъл Маккормак сподели, че четиригодишното търсене е било най-мащабното в историята на авиацията и е подложило на тестване опциите на технологията и потенциала на специалистите и на хората, работещи в морето.

" Оставаме с вярата, че един ден местонахождението на машината ще бъде намерено ", оповестиха от кабинета на министър Маккормак. " Изглежда към този момент това ще остане тайнственост ", сподели Маккормак по телевизия " Скай нюз ".

Самолет 370 изчезна на 8 март 2014 година при полет от Куала Лумпур, Малайзия, за Пекин. Първоначалното търсене беше концентрирано в Южнокитайско море, преди анализаторите да открият, че самолетът е направил непредвиден завой на запад и след това на юг.

Корабът на " Оушън инфинити " " Сийбед контрактър " работеше с 8 отдалечено ръководени подводни сонарни дронове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР