Частният съдебен изпълнител Асен Т. е бил предаден на съд

...
Частният съдебен изпълнител Асен Т. е бил предаден на съд
Коментари Харесай

Съдят ЧСИ за кражба на над 320 хил. лв. в Шумен

Частният правосъден реализатор Асен Т. е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен по три обвинявания - за длъжностно заграбване на 321 109 лв., което е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай, и за две закононарушения за данъчни отговорности в изключително огромни размери - 66 630 лв..

Делото е било на специфичен контрол в Апелативната прокуратура във Варна заради своя темперамент и тежестта на закононарушенията.

48-годишният Асен Т. става частен правосъден реализатор на 3 април 2006 година Още при започване на активността си съзнателно основава безпорядък и хаос във воденото счетоводство, с което улеснява бъдещата си активност по кражба на непознати пари, които са му поверени за ръководство и предпазване.

С решение на дисциплинарна комисия на Камарата на частните правосъдни изпълнителик той в началото е осъден с неодобрение, последвали две санкции в размер на по 1000 лв.. Когато и това не постигнало дисциплиниращ резултат върху активността на Асен Т., през август 2013 година той бил санкциониран с 10 000 лв., а единствено четири месеца по-късно с решение на дисциплинарната комисия му било наложено наказване " Предупреждение за краткотрайно отнемане от дееспособност ". В момента той е отхвърлен за период от една година да упражнява активността на частен правосъден реализатор.

Подсъдимият разкрил специфична сметка за осребряване на имуществото на длъжници в две банки. В тях постъпвали суми за угаждане на вземанията на кредиторите си. С тези средства по закон той не може да употребява за нищо друго с изключение на за заплащанията на вземания на кредиторите.

След отстраняването на Асен Т. от служба, избрана от ръководителя на Шуменския областен съд комисия предала архива на частния правосъден реализатор на различен ЧСИ в Шумен. Започнали да постъпват сигнали за изчезнали парични средства. Новият ЧСИ открива голям брой нарушавания с присвоени суми по разнообразни изпълнителни каузи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР