Частната космическа компания Върджин Галактик ще покаже на 19-ти февруари

...
Частната космическа компания Върджин Галактик ще покаже на 19-ти февруари
Коментари Харесай

Нов СпейсШипТу ще бъде представен на 19 февруари

Частната галактическа компания Върджин Галактик ще покаже на 19-ти февруари своя втори галактически транспортен съд “СпейсШипТу ” и ще му даде публично име. Това ще се случи 15 месеца след злополуката на първия галактически транспортен съд, която докара до гибелта на водач.

Събитието по формалното показване на новия транспортен съд е затворено, налично единствено с предложения. Специален посетител на него ще бъде проф. Стивън Хокинг, прочут научен физик и космолог.

“Ние сме извънредно почетени от обстоятелството, че Стивън реши да ни помогне да представим нашия нов галактически транспортен съд през февруари, в случай че той се усеща задоволително добре ”, оповести сър Ричард Брансън, милиардерът, основал Върджин Галактик. Брансън е дал на Стивън Хокинг безвъзмезден билет за полет в космоса като подарък. До този миг това е единственият безвъзмезден галактически полет, който е обезпечен на човек. Стивън Хокинг ще се възползва от него единствено в случай че здравето му го разреши.

Физикът е съвсем изцяло неподвижен в резултат на заболяване от амиотрофична латерална склероза. Това не му попречи през 2007 година да лети на специфичен подготвителен аероплан на НАСА, посредством който изпита положение на безтегловност, сходно на това при галактически полет. Полетът не докара до в допълнение утежняване на заболяването.

Стивън Хокинг нееднократно се е възхищавал от активността на Върджин Галактик, която дава обещание да обезпечи туристически полети в космоса за всеки човек. За страдание компанията претърпя тежка покруса. На 31 октомври 2014 година първият галактически транспортен съд “СпейсШипТу ” се разпадна над пустинята Мохаве по време на подготвителен полет. При полета почина водачът Майк Олсбъри, а вторият водач Пийт Сиболд беше тежко ранен.

Причината за злополуката бе не механически недостатък, а човешка неточност. Поради неразбираема причина Олсбъри задействал спирачната система на кораба в миг, когато аеродинамичното натоварване е било прекомерно мощно.

По времето на повредата вторият транспортен съд “СпейсШипТу ” бе приключен на към 65%. Сега към него са добавени отбрани, които биха попречили на повредата да се случи още веднъж, в случай че водач отново сбърка и задейства спирачните системи авансово.

Инфо: Collect Space

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР