Частната болница, замесена в скандал около медицинските досиета на Кейт

...
Частната болница, замесена в скандал около медицинските досиета на Кейт
Коментари Харесай

Главен готвач, консиерж и сребърни колички: Луксозната болница, замесена в скандала с Кейт

Частната болница, забъркана в скандал към медицинските досиета на Кейт Мидълтън, предлага личен пазач, месо от пазара " Смитфийлдс " (съществува от място от 1174 година и е един от най-известните в Лондон) и подбрани рибни артикули, а измежду някогашните ѝ пациенти са принц Филип, Лиз Тейлър и Джон Кенеди.

Лондонската клиника е била болница за кралското семейство, известни политици и звезди и по тази причина се гордее с дискретността на чиновниците си, с цел да запазят персоналния им живот. 

Въпреки това фамозната известност на частната клиника в Мерилебон в този момент е опорочена, откакто се твърди, че личният състав се е опитал да получи достъп до персоналните медицински досиета на принцесата на Уелс.

Твърди се, че най-малко един чиновник се е опитал да получи достъп до персоналните данни на Кейт, откакто през януари тя е претърпяла коремна интервенция в лондонската клиника.

Кралят, който се лекува от форма на рак, е бил лекуван в центъра и от увеличена простата по същото време, когато Кейт го е посетила по-рано тази година.



Лондонската клиника е публично открита от тогавашните херцог и херцогиня на Йорк през 1932 година От 80-те години на предишния век насам редица уреди на мястото са били публично открити от членове на кралското семейство.

Кралят, в качеството си на тогавашен принц на Уелс, открива отделението по физиотерапия през 1989 година, принцеса Маргарет открива отделението за ядрено-магнитен резонанс през 1991 година, а починалата кралица открива ново поделение за лекуване на рак през 2010 година

През 2013 година принц Филип е признат в клиниката за това, което е разказано като " коремни проучвания ", до момента в който принцеса Маргарет е лекувана там през 1980 година за премахване на доброкачествено кожно образувание.

През 1947 година Кенеди, който тогава е конгресмен от Съединени американски щати, е диагностициран с заболяването на Адисон в клиниката.

През януари 1963 година Елизабет Тейлър претърпява интервенция на коляното там, откакто пада на снимачната площадка.

UK: An investigation has reportedly been launched at the London Clinic over claims staff tried to access the Princess of Wales’s private medical records while she was being treated there.
— ponta_fujii (@FujiiPonta)
Сред другите някогашни пациенти е някогашният министър-председател от Лейбъристката партия Клемент Атли, който е признат през 1939 година - когато е водач на опозицията - за интервенция на простатата.

Друг някогашен министър-председател, консерваторът Антъни Идън, отстранява жлъчния си мехур в лондонската клиника през 1953 година, когато е министър на външните работи.

Сегашният външен министър Дейвид Камерън, който беше министър-председател от 2010 до 2016 година, е роден там през 1966 година

Актрисата от EastEnders Уенди Ричард умира в клиниката през 2009 година, откакто страда от рак на гърдата, а някогашният деспот на Чили Аугусто Пиночет е задържан там през 1998 година за закононарушения против човечеството.

Лондонската клиника е дело на група лекари от Харли Стрийт, които възнамеряват нов старешки дом, в който да се употребяват най-високите медицински стандарти за това време.

Според уеб страницата на болничното заведение тя е " учредена на правилата за обезпечаване на върхови достижения на едно място ".

В лечебното заведение се показва, че може да се лекуват 155 болести, като се оферират стотици процедури, проучвания и сканирания. Освен това болничното заведение работи като благотворителна организация, която реинвестира в научни проучвания, обучение и нововъведения.

Клиниката разполага с водещ онкологичен център, в който пациентите се подлагат на химиотерапия, лъчетерапия и други лекувания.

Клиниката може да се похвали, че предлага радиотерапия с кибернож за пациенти с рак на простатата, технология SpyGlass за пациенти, нуждаещи се от ендоскопия, и имунотерапия CAR-T за заболели от рак.

През 2019 година там се открива профилиран център за роботизирана хирургия.

Последната ревизия на Комисията за качество на грижите (CQC), осъществена през юни 2021 година, прави оценка клиниката в Лондон като " добра " като цяло.

По данни на здравния контрол в болничното заведение се лекуват към 23 000 пациенти годишно, а амбулаторно - още 110 000.

Тя е записана да прави хирургическа активност, както и диагностика и скрининг, лекуване на заболявания, разстройства или пострадвания, ръководство на снабдяването с кръв и кръвни артикули.

Сградата на адрес 20 Devonshire Place разполага със седем съществени операционни зали и три спомагателни зали, както и с шест профилирани отделения за интервенции в региона на урологията, гинекологията, гръдната хирургия, ортопедията и гръбначните процедури.

През 2021 година основният готвач на клиниката, Пол О'Брайън, е награден за поддръжката на пациентите по време на пандемията от COVID-19.

Той управлява екип, който обезпечава персонализирани ястия за пациентите, които също по този начин се доставят със съставки от ферми в Хоум Каунти.

Консиержът може да помогне на пациентите да провеждат пътуването и настаняването си, като в същото време резервира екскурзии, театрални представления и заведения за хранене в столицата.

Услугите, предлагани на пациентите в частната болница - в това число храна, донесена на сребърни колички - са сравнявани с тези в 5-звезден хотел.

Главният готвач на болничното заведение управлява кухня, в която се сервира риба от корнуолски лодки и месо от пазара " Смитфийлдс ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР