Части от ГКПП Капитан Андреево - в частта за упражняване

...
Части от ГКПП Капитан Андреево - в частта за упражняване
Коментари Харесай

Части от ГКПП „Капитан Андреево” стават обекти от националната сигурност

Части от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ” - в частта за практикуване на формален надзор от БАБХ, минават като елементи от националната сигурност. Тези пространства са с необикновен режим, ДАНС ще упражнява характерна отбрана – осведомителна и физическа. С това недвусмислено се поставя точка на това какво прави страната във връзка с формалния надзор от Агенция на храните.

Това заяви Явор Гечев, длъжностен министър на земеделието след съвещание на Министерски съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Гечев сподели, че с този статут тези пространства са под необикновен режим. ДАНС ревизира предварителния допуск на всеки, който може да влиза в тези пространства, упражнява характерна отбрана като детайл от националната сигурност, в това число осведомителна и физическа такава. Частната лаборатория сега не извършва активност там, цялата активност по контрола на границата за храни се извършват единствено и само от страната, съобщи още Гечев.

Той уточни, че се работи по 40-дневен период, в който да бъде нараснал потенциалът на държавната лаборатория, с цел да може да приема всички проби от всевъзможен тип и да дава отговор на безусловно всички условия на потенциал на лабораторията.

" До 6 месеца би трябвало да бъде направена освен процедурата, да бъде извършена, да бъде закупено лабораторно съоръжение и да бъде стационирана национална лаборатория към БАБХ на контролно-пропускателния пункт ", посочи той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР