Част от пистите в Боровец са отворени за нощно каране

...
Част от пистите в Боровец са отворени за нощно каране
Коментари Харесай

Отвориха част от пистите за нощно каране в Боровец

Част от пистите в Боровец са отворени за нощно каране от петък вечерта, заяви Българска телеграфна агенция. Работното им време е от 18:30 до 22:00 ч. 

Има доста положителни условия да стартира ранен ски сезон, сподели проф. Георги Рачев

До 30 декември нощното каране ще бъде с постоянно работно време. 

За коледните и новогодишните празници обичайно в курорта най-вече са гостите от България. Очакват се и туристи от Англия, както и от прилежащите балкански страни.

Официално зимният сезон в Боровец бе открит на 15 декември. Цените на целодневните ски карти са: възрастен - 90 лв., младежи и пенсионери - 70 лв., а деца сред 7 и 13 години - 55 лв..

Вижте цените в останалите зимни курорти тук:

80% от потенциала на хотелите в Банско е напълнен

Междувременно за п овишена лавинна заплаха на Витоша предизвестиха от Планинската избавителна работа заради снеговалежа и мощния вятър. Отрядът на спасителите от София прецизира, че заплаха се чака на стръмните скатове със северно и североизточно ревю (Дупките на Стената, Комините, Резньовете).

От ПСС молят туристите да бъдат деликатни и да преценяват маршрутите си. 

От Българската асоциация по ски свободен и рисков жанр също предизвестяват за предпоставки за навяване на снежни дъски на стръмни източни и североизточни скатове в планините.

Те изброяват улеите против хижа Рилски езера, „ Лавината ” на Боровец, „ Лавината ” на Витоша, стръмните дупки по Стената на Витоша, улея на Комините на Витоша и „ Чашите “ на Банско. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР