Част от остров с площ 459 акра, известен като Егейските

...
Част от остров с площ 459 акра, известен като Егейските
Коментари Харесай

Остров край турските брегове се продава за 54 млн. долара

Част от остров с повърхност 459 акра, прочут като " Егейските Малдиви " поради тюркоазените си води и финия бял пясък, се продава отчасти за 400 милиона турски лири (54 милиона долара), оповестява в. „ Хюрриет “.

Разположен на 500 метра от континентална Турция и тъкмо през гръцкия остров Лесбос, Калем е прочут като честа дестинация за ежедневни туристически разходки с лодки в Егейско море.

Притежавайки неповторима естествена хубост с дълбокото синьо море и бели пясъци, островът е издирван от евентуалните купувачи от години.

Островът е частна благосъстоятелност и е с повърхност към 41 хектара. За продажба са оповестени 26 хектара от земята.

Освен двата ваканционни курорта и стотици маслинови дървета, на острова има и исторически руини, защото той е очевидец на Пелопонеската война сред Атина и Спарта, в която са взели участие стотици кораби.

Островът разполага с хотел и плаж за туристи и гмуркачи.

Отбелязвайки, че доста евентуални купувачи са се свързали незабавно след стартирането на острова в продажба, сътрудникът за недвижими парцели Еврим Кирмижитас Башаран съобщи, че на дълбочина 70 метра под земната повърхнина на острова има извор с термална вода, която има лечебни качества.

„ Кандидатът за покупател желае да употребява както геотермалната вода, по този начин и да построи хотел “, сподели Башаран, добавяйки, че сходно предложение е получавано от катарски вложител и преди.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР