Часове преди днешната визита на председателя на Европейската комисия Жан-Клод

...
Часове преди днешната визита на председателя на Европейската комисия Жан-Клод
Коментари Харесай

Тръмп предложи на ЕС свободна търговия и отказ от "всички субсидии"

Часове преди днешната аудиенция на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Съединените щати президентът Доналд Тръмп прикани Европейски Съюз, дружно със Съединени американски щати, да се откаже от " всички Мита, Бариери и Субсидии ".

По думите му точно това би могло да се назова свободен пазар и свободна търговия - часове откакто отбрани политиката си на налагане на наказателни мита в отговор на възприемани от него като " нечестни " търговски практики. Вчера той назова митата " най-великото нещо " и сподели, че те ще се постановат на всяка страна, която не контракти обективна комерсиална договорка със Съединени американски щати.

" Европейският съюз идва във Вашингтон на следващия ден (днес - бел. ред.) да контракти договорка в Търговията. Имам концепция за тях, " написа Тръмп в " Туитър ". " Както Съединени американски щати, по този начин и Европейски Съюз да се откажат всички Мита, Бариери и Субсидии! Това най-сетне би било наречено Свободен Пазар и Честна Търговия! Надявам се да го създадат, ние сме подготвени - само че те няма (да го направят)! "

Съобщението му съответства с изявление на еврокомисаря по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом за датското издание " Дагенс Нихетер ". За вестника тя сподели, че Европейски Съюз е подготвил лист с 20 милиарда $ балансиращи мита, в случай че Вашингтон реши да наложи мита и на вноса на коли, както администрацията на Тръмп към този момент е загатвала, че ще направи. " Надяваме се да не се стигне до такава степен и да имаме решение. Ако не, Еврокомисията приготвя по-скоро дълъг лист за доста американски артикули, " изяснява Малмстрьом.

Юнкер и Малмстрьом, която ще е дружно с него във Вашингтон, към този момент споделиха, че не отиват, с цел да водят търговски договаряния (както Съединени американски щати бяха оповестили първоначално), а с цел да обсъдят напрежението, което първо се появи поради наказателните мита от 25% върху внасяната стомана и 10% върху алуминия.

В обявата си в " Туитър " Тръмп не навлиза в детайлности за концепцията си за унищожаване на " всички дотации " в Европейски Съюз или Съединени американски щати. Споразумение за свободна търговия обаче е на дневен ред от години, въпреки то да не се разисква от края на 2016 година насам, когато договарянията стопираха за неопределен срок.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР