Чакането на опашка, може да бъде поносимо ако мястото, на

...
Чакането на опашка, може да бъде поносимо ако мястото, на
Коментари Харесай

90% от активните българи искат в обществените институции да звучи музика

Чакането на опашка, може да бъде търпимо в случай че мястото, на което става това звучи музика. Това сочат данните от изследване направено от Музикаутор в “Центъра за градска подвижност ” – единствената социална институция, в която музиката е с уредени авторски права.

Според данните на изследването 40% от интервюираните, признават, че музиката ги зарежда, а 27 на 100 – че прави денят им по-хубав, близо още толкоз признават, че ги успокоява. Едва 5% от хората декларират, че тя не оказва никакво въздействие. 90% от интервюираните означават, че са обърнали внимание на музикалното оформление и са безапелационни – останалите публични институции, също би трябвало да пускат музика.

Популярните български и международни шлагери, са измежду най-предпочитаните – 55% от българите избират тях, пред известните типичен творби - 18 на 100. Само 15% от хората пък декларират – качеството няма никакво значение, стига да звучи музика. И още – повече от половината хората считат, че в медиите би трябвало да звучи повече българска музика, като 20% от тях са уверени – те би трябвало да бъдат задължени от закона, посредством въвеждането на избрана квота за българска музика. В изследването направено от 15 до 31 октомври, участваха 180 пълнолетни български жители.

Данните удостоверяват и международните трендове, по отношение на които слушането на обичаната музика е един от най-популярните способи за изплъзване от неприятно въодушевление и за понижаване на безпокойството и напрежението. Не на последно място остава потреблението на музика в комерсиалната сфера, където още веднъж съгласно проучванията – над 60% от хората реагират отрицателно на неналичието на музика в търговски обекти и заведения.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР