Чакахме лятото да дойде два месеца, но за сметка на

...
Чакахме лятото да дойде два месеца, но за сметка на
Коментари Харесай

Ето какво да похапваме, за да не боледуваме през есента

Чакахме лятото да пристигна два месеца, само че за сметка на това есента настъпи още на втория ден със смразяващи температури.
Както е известно, внезапната смяна в климата предизвиква доста проблеми на организма.
Студените дни, на които още не сме привикнали, ни подготвят към всевъзможни вируси и настини. Има обаче метод да се предпазите от заболяванията през това време от годината и без медикаменти.
Ето кои артикули да ползвате:
За да си набавите нужното количество Витамин C, не забравяйте да консумирате цитрусови плодове - портокали, лимони, лайм, мандарини.
Интересното в тази ситуация е, че алените чушки съдържат даже два пъти повече витамин C.
Друг подобаващ артикул за есента е чесънът . Възрастните хора настояват, че той защищава от всевъзможни заболявания.
Ако хапвате спанак , няма да станете попай, само че пък той е богат на антиоксиданти, витамини и бета каротин, което ще се отрази на вашето здраве.
Не забравяйте и чайовете! Правете си постоянно чай с мед и джинджифил. Джинджифилът е изключително потребен за болно гърло, хрема, кашлица.
Неизменна част от менюто ви би трябвало да са и броколите . Те са опаковани с витамините А, С и Е, както и с доста други антиоксиданти и фибри. Броколите са едни от най-здравословните зеленчуци, които можете да поставите на масата.
Папаята е плод, който е с голямо наличие на витамин С и постоянната му консумация ви носи мощен имунитет и по-бързо справяне с настинки и вируси.
Един от най-мощните имуноактиватори за човешкия организъм през този интервал на годината е кивито . Това е един от най-подходящите плодове за отбрана против грипните вируси.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР