В послание до израелския си колега Ицхак Херцог по случай

...
В послание до израелския си колега Ицхак Херцог по случай
Коментари Харесай

Италия призова Израел да прекрати военните действия в Газа

В обръщение до израелския си сътрудник Ицхак Херцог по случай израелския Ден на независимостта италианският президент Серджо Матарела прикани за преустановяване на огъня в Газа, съобщи италианската новинарска организация АНСА.

Италианският държавен глава съобщи, че " незабавното преустановяване на военните дейности в линията Газа " е неотложно. " Надяваме се, че цикълът на принуждение ще бъде пресечен допустимо най-скоро, и че напрежението може да бъде снижено (включително на районно равнище), както и че може да бъде отворен пътят за разговор, водещ до заслужено, належащо и трайно решение с две страни, което е в сходство с интернационалното право ", съобщи Матарела.

Това е " решение, което е в полза на всички, и с което всички би трябвало да се ангажираме ", съобщи италианският президент. Той акцентира също, че Италия твърдо признава правото на битие на Израел, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" В този ден на оправдана горделивост за израелския народ, ние следим с огромна угриженост трагичните събития в района, от ден на ден белязани от принуждение и напрежение. В този подтекст желая да потвърдя уговорката на Италия да подсигурява, че Израел може да упражнява неотменимото си право на битие в мир и сигурност ", сподели той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР