Celsius, известен крипто заемодател, се сблъска с тежки неуспехи през

...
Celsius, известен крипто заемодател, се сблъска с тежки неуспехи през
Коментари Харесай

Крипто заемодателят Celsius е обвинен в нарушения и измамни практики

Celsius, прочут крипто кредитор, се сблъска с тежки неуспехи през 2022 година, което докара до продължаващ надзор от страна на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC).

Celsius и нейният някогашен основен изпълнителен шеф, Алекс Машински, бяха упрекнати в нарушение на голям брой закони на Съединени американски щати преди банкрута на компанията.

Според отчет на Bloomberg CFTC е разкрила доказателства за подвеждащи практики по отношение на вложителите от страна на Celsius. В отчета се акцентира също, че Celsius съзнателно е избрала да не извърши нужните условия за регистрация пред регулаторния орган.

Освен това против Машински са повдигнати обвинявания за нарушение на няколко нормативни акта. В случай че множеството комисари на CFTC се съгласят с тези констатации, правосъдните процедури във федералния съд могат да стартират още този месец.

На 16 юни 2022 година регулаторите на скъпи бумаги от пет американски щата започнаха следствие на Celsius малко след неочакваното прекъсване на тегленията за потребителите на 13 юни 2022 година

Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) и федералните прокурори от Манхатън също започнаха следствия против компанията.

Особено значимо е, че някогашният основен изпълнителен шеф на сдружението за крипто кредитиране сега е изправен пред правосъдно дело, заведено от основния прокурор на Ню Йорк. През януари 2023 година Машински беше упрекнат, че е измамил вложителите и е предизвикал обилни финансови загуби в размер на милиарди долари.

Освен това назначеният от съда специалист по несъстоятелността повдигна обвинявания против Машински, потвърждавайки, че той е подвел обществеността, като е заявил погрешно желанията си да закупи повече или да резервира CEL токени, до момента в който е продавал родния токен CEL.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР