Бюджетът за световното първенство по биатлон в словенската Поклюка е

...
Бюджетът за световното първенство по биатлон в словенската Поклюка е
Коментари Харесай

Бюджетът на световното първенство по биатлон в Поклюка е бил съкратен почти наполовина

Бюджетът за международното състезание по биатлон в словенската Поклюка е понижен съвсем на половина поради пандемията от ковид. Това сподели за ТАСС генералният шеф на организационния комитет Тим Фарчник.

Световното състезание, което стартира в сряда, ще продължи до 21 февруари. Поради пандемията от ковид, почитателите нямат право да участват на трибуните, само че се чака до 50 фенове да участват гратис на надпреварите от идната седмица.

" Първоначално оперативният бюджет на шампионата беше 7 милиона евро, по-късно намалихме някои разноски, тъй че той стана 5.5 милиона. Сега, заради неналичието на фенове, бюджетът е 4 милиона ", сподели Фарчник.

Въпреки компликациите, генералният шеф акцентира, че шампионатът няма да донесе загуби.

" Правим всичко належащо, с цел да направляваме разноските. Просто не можем да си го позволим, тъй като следващата година няма да бъдем домакини на Световното състезание. Така че би трябвало да оцелеем в границите на сегашния бюджет ", сподели той.

Поклюка е хазаин на международно състезание за повторно, а за първи това се случи преди 20 години. Първоначално шампионатът трябваше да се организира в Тюмен, само че съветският град беше лишен от правото на фона на допинг абсурда в съветския спорт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР