"Бюджетът има 3 основни приоритета – първо, голямо ниво на

...
"Бюджетът има 3 основни приоритета – първо, голямо ниво на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Бюджет 2022 с 3 приоритета – инвестиции, образование, социална политика

"Бюджетът има 3 съществени целта – първо, огромно равнище на вложения, приказваме за над 8 милиарда финансови вложения, което е невиждано равнище на вложения. Второ, вложения в човешкия капитал с огромен приоритет върху образованието и 125% от междинната работна заплата за учителите. Трето, обществената мрежа, която този бюджет дава е невиждана. За първи път ще имаме такова равнище на адресиране на най-бедната каста в това число и пенсионерите, ще бъдат над линията на беднотия ", сподели при започване на съвещанието на Министерски съвет министър председателят Кирил Петков, представен от БГНЕС.

"Когато имаме цели – това е посоката, към която се стремим. Вчера за защитата ясно се очерта, че имаме огромни язви в бранша, обстановката е неприятна, дефицитите са големи, това го виждаме във всеки от секторите. Планът на държавното управление е да има и актуализация на 6-ия месец ", сподели Петков.

"Ще употребяваме тези 6 месеца, с цел да сме сигурни, че този разпад през годините в този момент влизаме в надзор на него. Дефицитите, с които би трябвало да се оправим, са очевадни ", сподели още Петков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР