Бутерки, с които всеки трябва да се буди сутринНеобходими Продукти●

...
Бутерки, с които всеки трябва да се буди сутринНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Бутерки с маслинова паста и кашкавал

Бутерки, с които всеки би трябвало да се буди заран

Необходими Продукти

● бутертесто - 275 г /1 пакет охладено тънко/
● маслинова паста - 25 - 50 г
● кашкавал - 50 - 100 г настърган
● шарена сол - за поръсване

Начин на подготвяне

Най-добре се получават с охладено бутертесто, тъй като корите са тънки и с него тези пухкави бутерки са по-лесни за ядене от децата. Освен това то си е опаковано с хартия за печене, която употребявам, и го намирам за доста практично. Аз го вземам от хладилната витрина на Кауфланд, пакетът е с разфасовка 275 година

Изваждам пакета най-малко 5 мин по-рано от хладилника, с цел да се отпусне малко тестото на стайна температура и по този начин не се чупи при разгъването, а и се оформят по-лесно бутерките.

Първо, включвам фурната да загрее на 220-230 градуса, до момента в който ги подготвям, тъй като наложително би трябвало да е мощно нагрята през цялото време, когато се пече бутертесто.

Разрязвам тестото на правоъгълници, както е показано на фотографията - 12 части ми се получават нормално - намазвам фино половинката на всяко парче с маслинова паста. Маслиновата паста може да е много солена, тъй че внимавайте и мажете по-тъничко в този случай.

Аз вземам паста от маслини Каламон или в буркан, или насипна от витрина с обслужване, само че по избор може да се постави също от черни маслини или от зелени, всичко е въпрос на вкус;-)

Върху маслиновата паста посипвам ситно настърган кашкавал.

Внимателно затварям бутерките, прилепям леко в краищата и ги класифицирам в тавичка. Оставям най-малко 1/2 см разстояние сред тях, с цел да не се слепнат, като бухнат при печенето.

Поръсвам ги леко с домашно приготвена шарена сол и пека към 10 мин на междинното равнище до приемане на прелестен златист тен.

След изваждането от фурната най-тежко е да опазя бутерките с маслинова паста и кашкавал през идващите най-малко 10 мин, до момента в който поизстинат, тъй като моите лакомници нямат самообладание да ги атакуван:-)

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР