Бурята Герит, която връхлетя Великобритания със силни ветрове, обилен сняг

...
Бурята Герит, която връхлетя Великобритания със силни ветрове, обилен сняг
Коментари Харесай

Хиляди хора останаха без ток в Шотландия и Северна Англия заради Бурята Герит

Бурята " Герит ", която връхлетя Англия със мощни ветрове, изобилен сняг и дъжд,  нанесе вреди на къщи, прекъсна придвижването на влакове и остави хиляди хора без електричество в Шотландия и елементи от Северна Англия , съобщи Асошиейтед прес.

В някои крайбрежни региони на Шотландия на служащи се наложи да се оправят със скорост напразно от 128 км/ч, до момента в който се опитваха да възстановят електрозахранването , което беше прекратено, откакто падащи клони и други парчета повредиха електропроводи.

Около 14 хиляди семейства останаха без ток.

Полицията в Манчестър, Северозападна Англия, заяви, че късно в сряда е получила многочислени известия за къщи, развалени от кратковременно " локализирано торнадо ". На фотоси се виждат откъснати покриви на къщи и коли, разрушени от паднали дървета, а жителите оповестяват за отнесени култивиран навеси.

Местните управляващи оповестиха, че към 100 парцела са били евакуирани през нощта . Местната полиция разгласи, че става въпрос за сериозен случай заради сериозността на вредите и евентуалния риск за публичната сигурност, макар че не се оповестява за потърпевши.

Бурята " Герит " провокира и съществени разстройства в придвижването на влаковете в Шотландия, където пътуването по някои линии беше прекратено, до момента в който чиновниците не извършат цялостна инспекция на мрежата.

Снегът блокира и някои пътища в Шотландия.

Летище " Хийтроу ", главният пътнически център във Англия, анулира 18 полета в сряда поради рестриктивните мерки на контрола на въздушното придвижване по вътрешните направления. Засегнати бяха също и полетите до европейски градове като Барселона и Берлин.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР