Бурни новогодишни празненства обхванаха в нощта на петък срещу събота

...
Бурни новогодишни празненства обхванаха в нощта на петък срещу събота
Коментари Харесай

Въпреки пандемията: Сърбия посрещна 2022 г. с бурни празненства

Бурни новогодишни празненства обгърнаха в нощта на петък против събота сръбската столица Белград, където, за разлика от другаде в Европа, всеобщите събирания бяха позволени макар страховете от бързо разпространяващия се вид Омикрон, заяви Асошиейтед прес.

Големи тълпи се събраха в града за концерти навън, фойерверки и светлинно шоу в новопостроената стъклена кула в дубайски жанр, която стана емблематичен план за сръбското дяснопопулистко държавно управление.
С многочислените си нощни клубове и питейни заведения и със относително ниските си цени Белград стана значима дестинация за най-вече млади купонджии, идващи от прилежащите балкански страни.

Сръбската държавна телевизия РТС заяви, че към 100 хиляди гости са пристигнали в Белград за празниците и са изпълнили хотелите и жилищата чартърен в града. Ресторантите и питейните заведения бяха цялостни.

Сръбските управляващи подцениха предизвестията на медицински експерти, които споделяха, че всеобщите празненства би трябвало да бъдат анулирани, до момента в който Омикрон шества из континента. Епидемиологът Зоран Радованович съпостави подкрепените от страната всеобщи събития с " преднамерено всеобщо ликвидиране ". Той предвижда, че в Сърбия се чакат хиляди нови инфектирани с COVID-19 след празниците.

В опит да успокои терзанията, градските управляващи в Белград раздадоха 50 хиляди маски и проведоха пунктове за бързи проби и за стерилизация на входовете на оградените пространства за новогодишните концерти. Но имунизационните документи, които са нужни за питейните заведения и заведенията за хранене, не са наложителни за деянията навън в Сърбия.

От началото на пандемията Сърбия, която има към 7 млн. поданици, е записала съвсем 1,3 млн. случая и 12 714 умряли с COVID-19. В момента имунизационните документи са наложителни в питейните заведения и заведенията за хранене, само че единствено вечер.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР