Бурната новогодишна нощ често води до неразположение в първия ден

...
Бурната новогодишна нощ често води до неразположение в първия ден
Коментари Харесай

Руски съвети как да преборим махмурлука - не и със зелева чорба

Бурната новогодишна нощ постоянно води до неразположение в първия ден на януари. Как да се възстановим след празничната софра, споделя за " Спутник " Андрей Бобровски, претендент на медицинските науки, написа БГНЕС.
Да се почувствате добре след несъразмерна консумация на храни и мощни питиета може да стане също благодарение на питиета, само че безалкохолни. За бързо възобновяване би трябвало да пиете доста течности, поучава Бобровски.
 Пийте вода, с цел да предотвратите махмурлука Пийте вода, с цел да предотвратите махмурлука
Експертът от Националната работа по опазване на здравето на Англия Ник Хирд насочва рекомендации за методите, с помощта на които може...
Според него най-хубавото средство за положителното ни положение е чистата вода. Ефективни са и напитките, запълващи недостига на водоразтворими витамини и минерали.
" Добри са прясно изцедените сокове. Следващото - минералната вода. Тя би трябвало да е не доста наситена с микроелементи. Добре е да е или леко газирана, или да отворите капачката и да я оставите да престои 20-30 минути, тъй че непотребната газираност да изчезне и да не нервира чревните стени ", сподели диетологът.
Киселото мляко и други ферментирали млечни артикули също оказват помощ за положителното възобновяване. Можете да се ободрите с типичен кофеин - кафе или чай, само че в умерено количество, поучава лекарят.
Но не трябва да пиете обичайната зелева супа заран, счита Бобровски. Тонизиращите питиета, като енергийните да вземем за пример, също би трябвало да бъдат забравени: съгласно лекаря това са " най-лошите утринни питиета ".
 Не пийте аспирин против махмурлук Не пийте аспирин против махмурлук
Смесването на аспирин с кафе сутринта след запой е нездравословно, съобщи общопрактикуващият доктор и нарколог Олга Кашубина пред РИА Нов...
" Въпреки, че някои от тях имат растителен състав, заради особеностите на въздействието им върху организма, изрично не бих предложил тонизиращи средства заран. Нашата традиция да консумираме кисели краставички също не е изцяло вярна ", добави лекарят.
Традиционният способ " чеп клин избива " с малко количество алкохол също не носи изгода. Това има неприятен резултат върху скоростта на възобновяване и по-нататъшното възстановяване на организма, акцентира в изявлението Бобровски.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР