Бургас попадна в топ 10 на градовете в света, където

...
Бургас попадна в топ 10 на градовете в света, където
Коментари Харесай

Бургас влезе в туристически топ 10 на най-приятните градове за шофиране в света

Бургас попадна в топ 10 на градовете в света, където чужденците се усещат най-приятно до момента в който карат.

С всички условности на обсега и критериите на изследването, заключението е на портала за търсене и сравняване на предложения за наемане на коли Discover Car Hire, който е интервюирал пътешествениците къде им е било най-приятно да карат до момента в който се любуват на гледките в близост. Допитването включва 2599 пътешественици на четири колела.

Днес, когато от ден на ден хора пътешестват с кола - персонална или чартърен, а маршрутът се чертае от навигационни системи, прекарванията им стават все по-важни за представителите на туристическата промишленост, изясняват претекстовете на анкетата нейните създатели.

С изненада открили, че в топ 10 попадат градове, за които не всеки е чувал, нито очаквал да бъдат включени.

Ето кои са в топ 10:
1. Гран Канария, Канарски острови
2. Измир, Турция
3. Кернс, Австралия
4. Кефалония, Гърция
5. Сплит, Хърватия
6. Бургас, България
7. Нок, Ирландия
8. Понта Делгада, Азорски острови
9. Йоханесбург, Южна Африка
10. Варшава, Полша.

Авторите означават, че измежду първите 10 са попаднали задоволително на брой островни дестинации, с цел да се допуска, че туристите обичат да карат на части от сушата, необременени с многокилометрови транспортни мрежи.

От обясненията се схваща, че интервюираните са оценявали не толкоз организацията на придвижването, колкото красивите гледки по пътя и близостта до културно-исторически и естествени забележителности, плажове и места за извършване на покупки. Причината е, че GPS-ът лишава от напрежението при пътешестване на непознато място. Все отново се акцентира, че достъпът до тези обекти е комфортен, реализира се по положителни пътища и с обезпечено паркиране. Оценявано е и държанието на локалните водачи, постоянно нетърпеливи и непредсказуеми.

В прессъобщението за анкетата преимуществата на Бургас не се разясняват настрана, само че се отбелязва, че най-непопулярни измежду водачите са Дубровник, Лондон, Глазгоу, Белфаст и Атина.

Общо в листата са включени 74 града в света. Вижте го тук.

От информация в уеб страницата на компанията се вижда, че най-търсените посредством него дестинации са 40 като България влиза включително с близо 300 предложения за коли чартърен от 24 града, което я слага преди Канада, Чехия, Холандия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР