Бургас отбелязва празника на града Никулден скромно и без масови

...
Бургас отбелязва празника на града Никулден скромно и без масови
Коментари Харесай

Бургас отбелязва празника на града без масови прояви

Бургас отбелязва празника на града Никулден непретенциозно и без всеобщи прояви. Повечето събития към празника, като обичайният концерт и всеобщата фотография на всички Николаевци, се вършат онлайн.

Още сутринта духовници освети празничната Никулденска софра в двора на Етнографския музей, а кметът Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден разчупи по традиция питата. Уредникът от музея разчете символиката - през идната 2021 година ще се родят еднакъв брой момиченца и момченца.

"Още един път на желая да пожелая на всички мои съграждани здраве. През години съм отправял това благопожелание доста пъти, само че през 2020 година влагам доста по-дълбок смисъл. Тази молитва да облекчи тъгите на бургазлии, които са признати в болничните заведения ", сподели кметът Николов.

По традиция през днешния ден уважиха паметта на починалите моряци и риболовци. Литийното шествие беше анулирано поради пандемията и церемонията по мятане на венеца в морето стана единствено с наличието на кмета, ръководителят на Общински съвет професор Севдалина Турманова и няколко публични общински чиновници.

Кратка проява на влекачите във вътрешния рейд против Морска гара добави праpника на града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР