Бурен скандал избухна в парламента след размяна на реплики между

...
Бурен скандал избухна в парламента след размяна на реплики между
Коментари Харесай

Костадин Костадинов и Манол Пейков в жесток скандал в парламента

Бурен скандал избухна в Народното събрание след замяна на реплики сред депутати от ПП-ДБ и „ Възраждане “.

Пръв скочи Манол Пейков от ПП-ДБ и изиска да направи забележка на сътрудниците си.

„ Към господин Костадинов и сътрудниците от „ Възраждане “, които неведнъж употребяват термините като „ Доносническа България “ и коалиция „ Сорос-Донос “. Не ме репликирайте, можете да излезете и да кажете това, което желаете, на трибуната “, съобщи той, до момента в който представители на „ Възраждане “ му отговаряха от място.

„ Не е цивилизовано да си приказваме по този метод. Г-н Костадинов, вие се пробвате да възстановявате този език, който е недопустим в общественото пространство. Вие разчитате на това, че ние се държим цивилизовано и почтително към нас “, сподели той, а хората от „ Възраждане “ стачкуваха присмивайки се.

„ Имайте поради, че ние също имаме богато въображение и постоянно мога да ви назова „ Коцето късопишков “, имам поради човек, който написа с къси букви. Въображението ми е безпределно. И запомнете, че за всеки идващ път, когато в наличието на президента вие употребявате сходни думи, ние ще намерим метод да използваме същите против вас. Просто не го правете “, предизвести той.

Костадин Костадинов не му остана задължен.

„ Тук горе имаше един балкон цялостен с деца. Тези деца слушаха дебелашки изявления от един тъпанар. От един характерен клеветник. И всичко това не носи безусловно нищо потребно за нашата страна “, съобщи от трибуната водачът на " Възраждане ".

„ Тук от тази естрада би трябвало да се съблюдава някакъв звук. И този звук би трябвало да бъде безусловно честен. И когато видите представители на утайката на българската политика – „ Доносническа България “, да се пробват да задават дебелашки звук, държейки се дебелашки, господин ръководител, направете нужното да изхвърлите тази наслойка от Народното събрание, тъй като ще я изхвърлим утайката ние. И няма изобщо да се колебаем идващия път. Разбрахте и ме? “, избухна Костадинов.

След като градусът в залата внезапно се подвигна, ръководителят Росен Желязков разгласи отмора. И наказа със " забележка " и Пейков, и Костадинов.

 

Пейков не се спря и разяснява във Facebook:


" Макар по парламентарен устав да имам право да апелирам отправената ми от ръководителя на събранието забележка, не считам да го върша. Приемам забележката със примирение и признателност, като признавам, че е изцяло заслужена. Целта на упражнението беше да покажа по какъв начин не би трябвало да се прави. Защото грубостите, безпочвените клюки и уличният език нямат място в политиката. Те постоянно са бумеранг, който рано или късно се връща и наранява оногова, от чиито ръце (в случая – уста) е полетял изначално. "

Пейков добави, че идващия път Костадинов ще внимава повече, тъй като при втора записка най-малкото могат да го отстранят от съвещание: „ А той е задоволително интелигентен, с цел да не желае да си завоюва известност на парламентарен уличник – може да е недодялан и потаен, само че постоянно се стреми да стъпва оттук ръба. “

 

Това обаче не беше първата замяна на удари сред Политическа партия - Демократична България и водача на " Възраждане ".

Повод за тях бе предлагането Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта да се занимава и с проблемите на фамилията. Цончо Ганев  от " Възраждане " упрекна Политическа партия - Демократична България, че желае да " раздуе щата " и " да угоди на следващото Неправителствени организации, обвързвано със Сорос-Морос ".

" Не знам " Възраждане " по кое време са срещу Неправителствени организации - когато дамата на Копейката усвоява пари с НПО-та от неприятни западни компании или по принцип не ги харесват ", реагира Явор Божанков, народен представител от Политическа партия - Демократична България.

Костадинов незабавно отговори, имайки поради обстоятелството, че Божанков бе народен представител от Българска социалистическа партия в предходния парламент:

" Не бива да позволяваме изява на сбъркани хора с нетрадиционна ориентировка, имам поради преминаващи от лява в дясна партия в рамките единствено на една седмица, без безусловно никакво планиране ".

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР