БСП внесе искане в Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) да бъде

...
БСП внесе искане в Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) да бъде
Коментари Харесай

БСП поиска АПИ да направи техническа експертиза на основни пътища в страната

БСП внесе искане в Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) да бъде осъществена самостоятелна техническа експертиза на автомагистралите " Тракия ", " Хемус ", " Струма " и " Марица ", Околовръстния път на София и пътя Видин-Кулата.

Настояваме тази експертиза да бъде направена от самостоятелна европейска лицензирана лаборатория, изясни пред публицисти представителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева при внасянето на настояването в АПИ. Тя добави, че желаят да бъдат взети отвесни ядки, които ще покажат освен дебелината на пластовете, само че и техния състав, който да бъде съпоставен с първичните проекти за съответния сектор.

" Искаме да получим отговор краде ли се от българските автомагистрали ", разяснява Йончева. Надяваме се да получим утвърждение от АПИ за такава техническа експертиза, ще съберем пари, няма да ангажираме държавни институции, добави тя.
Исканата от нас експертиза не дискредитира по никакъв метод нашите строители и инженери, разяснява Йончева и уточни, че това е единственият метод те да бъдат предпазени.

Йончева разяснява, че огромен % от цената на публичните поръчки вместо за пътища се връща за властта. По думите й строителите и инженерите евентуално са принудени да вършат взаимни отстъпки, с цел да получат работа.

Според Йончева желаната експертиза е дребна стъпка против системата, която убива, изключително след случилото се край Своге. Тя моли за поддръжка от държавното управление, с цел да се почисти името на България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР