БСП трябва да върне мандата, за да се приключи сегашната

...
БСП трябва да върне мандата, за да се приключи сегашната
Коментари Харесай

Михаил Миков: БСП е нещо като необходимия идиот, трябва да върне мандата

БСП би трябвало да върне мандата, с цел да се завърши сегашната мъка, да се отиде на избори и да се прелегитимира ръководството. Това съобщи пред бТВ някогашният ръководител на социалистическата партия Михаил Миков.

„ Вариантът е единствено един – да се върне мандатът и умерено да се отиде към избори, без този фарс, който се развива през последните дни “, разяснява Миков.

Той цитира конституционния текст, постановяващ, че когато не се реализира единодушие за държавно управление, мандатът се връща.

По думите му, „ Българска социалистическа партия го раздава нещо като нужния глупак “ - да подържи мандата известно време.

Според Миков е допустимо Корнелия Нинова да желае да остане на власт, само че това няма необикновен политически смисъл, тъй като затваря политическите вероятности и по-далечния небосвод, даже към очертаващите се избори през есента.

Бившият ръководител на Българска социалистическа партия акцентира, че подобен вид феномени разрушават доверието към институциите и политическата система.

Той акцентира, че е належащо „ малко да се завърне откровеността ва политиката “.

„ Едно се демонстрира в медиите, напълно друго, когато не се знае, че микрофоните са включени “, означи той във връзка на изтеклото в интернет изказване на Христо Иванов за съдружните договаряния.

Според Миков опозицията не е изиграла особена роля, с цел да се стигне до сегашната обстановка – тя е плод на нарцисизъм, славолюбие и решения – той уточни като образец енергетиката.

По думите му, ръководещите работят на правилото „ не ме гледай какво върша, слушай какво ти приказвам “.

Миков предвижда, че предстоят сложни месеци – Европейски Съюз възнамерява 15-процентно понижаване на потреблението на газ.

Той е безапелационен, че е честно да се каже на жителите че са нужни ограничения – „ не купувайте неща, които не са нужни “.

Според него сегашният резултат е законосъобразен, тъй като обединението е била основан единствено поради властта, „ нищо ценностно не ги свързва “.

„ Ще попаднем в международните върхове – държавно управление, което си отива без да има призната стратегия “, заключи Миков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР