БСП-Шумен ще обжалва изборните резултати от балотажа за кмет на

...
БСП-Шумен ще обжалва изборните резултати от балотажа за кмет на
Коментари Харесай

БСП ще обжалва резултатите от балотажа за кмет на Шумен

БСП-Шумен ще апелира изборните резултати от балотажа за кмет на общината. Това оповестиха на конференция кандидат-кмета на партията Венцислав Венков и общинския ръководител на Българска социалистическа партия Веселин Пенчев.

Обжалването ще стане факт до края на седмицата, откакто Българска социалистическа партия входира тъжба до Администартивния съд.

„ Ще апелираме резултатите от тези избори, разликата от 77 галса е оскъдна, а пороците са доста. В изборния ден подадохме редица тъжби и сигнали за пазаруване на гласове, само че по този начин и не се откри воля този развой да бъде кръстосан ”, акцентира Пенчев. По думите му, социалистите имат информация за следен и купуван избор, в който е забъркан и ромски необут от града. „ Поставя се въпроса, за какво полицията бездейства, пред техните очи се случва това. Ние имаме подозрения, дали това е десйтвителния резултат, който е посочен в протоколите, заради това ще желаеме да се ревизира всичко това и все още няма по какъв начин да признаем резултата ”, сподели още водача на БСП-Шумен.

Според Венцислав Венков, макар че по време на балотажа от Българска социалистическа партия са сезирали всички институции, резултат няма. „ Имахме срещи с членове на секционни комисии, които не са от Българска социалистическа партия и те разказваха доста забавни неща ”, добави той.

От Българска социалистическа партия оябсниха още, че оспорвайки изборния резултат от балотажа пред съда, това ще стопира полагането на клетва на новоизбрания кмет досега, в който магистартите се прозинесат по жалбата. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР