БСП ще започне инициатива за разсекретяване на доклада на ДАНС

...
БСП ще започне инициатива за разсекретяване на доклада на ДАНС
Коментари Харесай

БСП отвръща на удара! Ето как Йончева отговори на въпросите и разкритията на Делян Добрев

Българска социалистическа партия ще стартира самодейност за разсекретяване на отчета на ДАНС и прокуратурата за работата на Българската акцизната централизирана осведомителна система (БАЦИС). Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев по време на конференция в централата на партията.

„ В навечерието на внасянето на вота на съмнение неведнъж се задава въпросът имаме ли съображение за внасянето на този избор на съмнение “, разяснява той. По думите му Българска социалистическа партия непрестанно е упорствала и е поставяла въпроса за сивата стопанска система и контрабандата.

„ Искам да напомня, че ноември месец в българския парламент беше извършено закрито съвещание, на което бяха изслушани всички служби и приходни организации в страната и в това число основният прокурор, на което бяха изнесени данни по отношение на слабостите на Българска акцизна централизирана осведомителна система (БАЦИС). Бяха изхарчени милиони левове за въвеждането на тази осведомителна система. Голямата концепция, която имаше бе да свърже онлайн всички лица, задължени по Закона за акцизите и данъчните хранилища, тъй че да може в действително време да бъде реализиран продан на информация на вход и излаз на придвижването на горивата “, разяснява Жельо Бойчев. Според него се е оказало, че има редица пропуски в работата на тази система, които всъщност я обезсмислят като действие. „

Стана ясно, че постановлението от инспекцията на прокуратурата и отчета на ДАНС по отношение на работата на тази осведомителна система- от август 2016 година е бил изпратен отчет до Бойко Борисов. Затова ние неведнъж поставихме въпроса към господин Борисов какви ограничения е подхванала страната, с цел да отговори на тези недостатъци и по какъв начин ползата на страната е предпазен “, добави Бойчев. По думите му досега министър председателят бяга от отговорност.

„ Поискахме постановлението на прокуратурата и отчетът на ДАНС да бъде възложен в секретно деловодство на Народното събрание “, съобщи Бойчев и посочи, че е имал опция да се запознае с него. „ Ако той бъде прочетен от вас никой няма да зададе въпроса имаме ли съображение за избор на съмнение “, добави Бойчев.

В същото време Елена Йончева разяснява въпросите, които Делян ДОбрев ѝ зададе сутринта.

Припомняме, че депутатът от ГЕРБ ѝ зададе 4 въпроса свързани с предизборната ѝ акция в Хасково. Къде е обитавала по това време, с кое лице от престъпния контингент е на фотоси, била ли е в имението на Цветан Василев и обслужва ли ползи на трима предприемачи от Хасково, с цел да води компроматна война против него.
" Не работя за български нито за непознати служби. За мен това беше изненада. Ако работех за български служби, министър председателят Борисов щеше да знае това.

Хотелът се споделя " History " („ Хистори “). През цялата предизборна акция съм била единствено там.

По лицето, за което говорите. Трябваше да видя фотографията, с цел да схвана за кого говорите. Това е среща на ловно-рибарския съюз. Човекът, който е на фотографията, е член на това сдружение и беше водещ на тази среща. Той не работи за мен, не е член на предизборната акция. Аз нямам визия за неговото минало.

Аз нямам визия за кои предприемачи приказва господин Добрев. Ако той има някаква информация, че има неправда в общината, дано внесе сигнал в прокуратурата. Моята борба не е против Добрев, а против общината ", съобщи Йончева.

" Утре вотът за съмнение ще бъде импортиран ", уточни от своя страна Жельо Бойчев.

Илияна Беновска пък се изпокара с Елена Йончева. Последната прекъсна журналистката, до момента в който задаваше въпроса си с думите " Имате въпрос, а не коментар ". Беновска обаче не ѝ остана длъжна и я посъветва да се научи на парламентарна публицистика и да е по-спокойна.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР