БСП продължава с войната срещу ГЕРБ. От левицата разкриха за

...
БСП продължава с войната срещу ГЕРБ. От левицата разкриха за
Коментари Харесай

БСП обвини и Дончев в роднински назначения

БСП продължава с войната против ГЕРБ. От левицата разкриха за нов сюжети сходен на " Кумгейт”. Този път в Габрово и с присъединяване брата на на вицепремиера Томислав Дончев. Според алената депутатка Кристина Сидорова Момчил Дончев е назначен за шеф на общинско звено " Озеленяване” в града без да е минал конкурс и без критерии за позицията.

Това обаче не била единствената роднинска връзка. " Братът на Цветомир Михов от ГЕРБ от година и половина не работи в габровската болница, само че не му пречи да бъде част от Съвета на директорите”, добавя още Сидорова. По думите ѝ кръстниците на кмета на Габрово Таня Христова са ръководител на ОИК и РИК в Габрово, а брачният партньор ѝ е юрист на Здравната каса. Сестрата пък на заместник-кмета на града е шеф отдел в звено " Проекти и икономическо развитие”.

" Следващата връзка – същият Цветомир Михов, който е регионален координатор на ГЕРБ. Неговата компания извършва всички поръчки. Съученичка на жена му е назначена за регионален шеф на Габрово, а нейният брачен партньор е шеф на ОДМВР – Габрово. Свекърът на регионалната шефка е общински консултант от ГЕРБ”, сподели още Сидорова. По думите ѝ всички общински съветници от ГЕРБ също заемат избрани длъжности в Габрово.

Всички тези данни бяха обявени на специфична конференция на левицата, предизвикана от изявлението на премиера Бойко Борисов, който съобщи, че желае да бъдат изяснени всички случаи, сходни на " Кумгейт”. В централата на Българска социалистическа партия са постъпили над 70 сигнала от цялата страна за груби нарушавания и шуробаджанащина, съобщи бТВ.

Междувременно ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява, че в случай че Томислав Дончев беше назначил брат си до момента в който беше кмет на Габрово, от партията щели да са съгласни с всички изказвания на Българска социалистическа партия. Според него изнесените от левицата данни целят да отвлекат вниманието от гласуването на отчета за самолетите на Военновъздушни сили.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР