Още един човек беше убит в събота и двама бяха

...
Още един човек беше убит в събота и двама бяха
Коментари Харесай

Нова Каледония: един загинал и двама ранени на блокада в северната част на острова

Още един човек беше погубен в събота и двама бяха ранени във френската тихоокеанска територия Нова Каледония, до момента в който чиновниците по сигурността се пробваха да възстановят реда след пета нощ на вълнения и грабежи, лишили към този момент шест жертви.

Инцидентът е станал в северната част на архипелага Каала-Гомен, сподели военачалник Николас Матеос. Информиран източник сподели, че починалият мъж и един от ранените са татко и наследник, опитващи се да пресекат укрепление, издигната от бунтовници.

Стотици тежко въоръжени френски морски пехотинци и полиция патрулираха в събота в столицата Нумеа, където улиците бяха цялостни с парчета.

Репортери на AFP в градския квартал Магента видяха изгорени транспортни средства и здания, с фаланга от полиция за битка с безредиците на мястото, опитваща се да възвърне държавния надзор.

През нощта жителите оповестиха, че са чули пукотевица, дрънченето на роторите на хеликоптери и „ солидно детонации " - нещо, което изглеждаше като газови туби, взривяващи с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР