БСП организира предизборна жива верига около Паметника на съветската армия,

...
БСП организира предизборна жива верига около Паметника на съветската армия,
Коментари Харесай

БСП пази Паметника на съветската армия с жива верига

БСП провежда предизборна " жива верига " към Паметника на руската войска, до момента в който Столичният общински съвет се готвеше да вземе решение за преместването му от Княжеската градина.

Кандидат-депутати на партията и техни симпатизанти се събраха на площада пред монумента на окупационната войска, като развяваха български, съветски и червени руски флагове със сърп и чук.



Междувременно постройката на СОС беше " обстрелвана " с яйца и алена багра от други протестиращи, които бяха събрани от " Възраждане " и " Левицата ", отявлено проруски групи, които сега нямат свои представители в съвета.

Решението за паметника към момента не е гласувано от СОС, който до обяд се занимаваше с избор на кмет на регион " Красно село " на мястото на отстранената поради спор на ползи Росина Станиславова.



Кандидатите са двама общински съветници от Демократична България (в чиято квота беше определена Станиславова през 2019 г.) и от Българска социалистическа партия.

Процедурата беше спряна за 15 минути по искане на социалистите, което ръководителят на СОС от ГЕРБ Геогри Георгиев отдаде на желанието на съветниците от Българска социалистическа партия да се включат в митинга на Корнелия Нинова за Паметника на руската войска, а не на потребност от съвещания по проблема с регион " Красно село ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР