БСП няма да позволи вдигане на данъци и рязане на

...
БСП няма да позволи вдигане на данъци и рязане на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Няма да позволим вдигане на данъци и рязане на социални разходи

БСП няма да разреши повдигане на налози и рязане на обществени разноски, безапелационна е водачът на партията Корнелия Нинова.
" Има начертани две други възможности за развиването на България в идващите месеци и години. Едната линия е провежданата от ГЕРБ и служебния кабинет. От другата страна сме ние - Българска социалистическа партия. Служебният кабинет и ГЕРБ настояват, че " се обрисува заплашителен недостиг, идва прелом, финансов колапс ". Няма нищо правилно в това, само че каква е задачата - да уплашат хората. И идната стъпка те я подсказаха - би трябвало да се режат разноските, може и да се подвигат налозите. Тяхната линия е на стягане на коланите и рязане на най-вече обществени разноски ", посочи Нинова.
" Какво завещание е оставило досегашното държавно управление - България е преди всичко в Европейски Съюз по промишлено произвеждане и е на четвърто място от 27 по растеж на Брутният вътрешен продукт, в хазната има 8,5 милиарда лева и 1,5 милиарда лева, а изтегленият дълг е 1,5 милиарда лева Това са обстоятелствата ", акцентира някогашният вицепремиер.
" Какво предлагаме - политиката, която водихме до момента, да продължи. Първо, тъй като показахме с тези обстоятелства, че е добра. Оставяме постоянна стопанска система и постоянни финанси... Европейската комисия прикани всички да понижават налозите. Т.е. това е европейската линия и ние я организирахме ", безапелационна е Нинова.
По думите на Нинова служебният кабинет стартира подготовката на бюджета за 2023 година и се готви да подвига налози. " В идващия парламент " Българска социалистическа партия за България " ще сме поръчител, че няма да се подвигат налозите. Всичко допустимо ще създадем ", съобщи Нинова. Лидерът на Българска социалистическа партия е безапелационна, че в тази рецесия е неуместно да вдигаш налози и да режеш обществени разноски. Нинова напомни, че трите държавни управления на Борисов за 12 години усилиха пенсиите със 162 лева, а държавното управление на Кирил Петков за 6 месеца - със 167 лева, майчинството през втората година към този момент е обвързано с минималната заплата, както и други обществени привилегии. Нинова прикани служебния финансов министър да каже " какви изключителни разноски планува за 11 мрлд. лева Казват да се ореже обществената стратегия. Безплатните учебници за 580 хиляди възпитаници костват 50 млн. лева, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 година, което е в програмата на Българска социалистическа партия и е заложено в бюджета, - 130 млн. лева Преизчисляването на пенсиите коства 1 милиарда лева "
" И до момента имахме разлики с " Демократична България " и " Продължаваме промяната ", само че работихме дружно по стратегия за битка с корупцията, за слагане на ред в страната и за привършване на модела на ръководство на ГЕРБ. Сега те би трябвало да се дефинират по тази линия - желаят ли да режем разноски и да подвигаме налози или желаят да продължим политиката, която трите партии водихме до момента. Допускам, че ще желаят второто ", предвижда Нинова и акцентира, че има основа, върху която да се стъпи. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР