БСП не признава вота в Галиче и Беден, ще иска

...
БСП не признава вота в Галиче и Беден, ще иска
Коментари Харесай

БСП иска касиране на изборите в Галиче и Беден, оплаква се в Европа

Българска социалистическа партия не признава вота в Галиче и Беден, ще желае анулиране на изборите и ще сезира европейски институции. Това сподели националният представител и зам.-председател на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков по време на конференция.
„ Не признаваме резултатите в Галиче и в Беден. Това ще бъде юридическо преведено в искове за анулиране на тези избори. Атакуваме ги пред българските съдилища и имаме вяра, че резултатите на тези срамни избори, ще бъдат анулирани “, сподели Зарков.
По думите му хората, които са направили нарушаване, няма да останат просто по този начин.
„ Ще пуснем сигнали и ще желаеме инспекции от прокуратурата против следните лица: против Ценко Чоков за практикуване на напън от пандиза, против Стефан Терзийски – общински ръководител на ГЕРБ и притежател на локална кабелна телевизия, който е записал чиновниците си в Галиче авансово, с цел да повлияе на резултата, против Касъм Касъмов, общински ръководител на Движение за права и свободи, който съгласно сведенията, които имаме, е имал непозволени действия, против кмета на Девин, че се е месил в изборния развой и против оня шеф на боен цех Георги Георгиев, който е упражнил въздействие върху своите чиновници “, сподели Зарков, представен от Фокус.
Той разясни, че всички нарушавания в тези две обитаеми места ще бъдат систематизирани, преведени и изпратени на Европейската комисия в лицето на еврокомисарите, които дават отговор за върховенството на закона и за човешките права, на Организацията за съдействие и сигурност в Европа, която следи изборния развой в България, на Съвета на Европа, който има отношение към човешките права, на Неправителствени организации и всички организации, които наблюдават за метода, по който политическия развой тече в България. Според него това не може да продължава.
„ Искам да се обърна към всички демократично и свободно мислещи хора, тъй като това не е просто борба сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, а за достиженията на демокрацията в страната ни и за физическата независимост на някои наши съграждани “, добави Зарков.
По думите му цялата страна е изпъстрена със случаи като в този в Галиче.
„ Просто няма да го бъде, няма да оставим нещата по този начин и ще се борим до дъно “, добави заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР