БСП настоява да бъде оттеглена наредбата за системата "Бонус-малус" и

...
БСП настоява да бъде оттеглена наредбата за системата "Бонус-малус" и
Коментари Харесай

БСП поиска оттегляне на наредбата за Бонус-малус

БСП упорства да бъде оттеглена наредбата за системата "Бонус-малус " и тя да бъде модифицирана, оповестиха на брифинг в Народното събрание от левицата, предава Българска телеграфна агенция.
В нея има съществени пропуски, внесли сме и оферти за смяна в кодекса за застраховането - наградата по "Гражданска отговорност " да се поправя единствено на база породени вреди, изясни Димитър Данчев. По думите му, с предлаганите сега текстове се покачва корупционният риск, а съдилищата ще бъдат затрупани с тъжби за отсрочване или отбягване завишаването на застрахователната награда. Това е и спомагателна тежест за транспортните компании, които имат и по-голям брой водачи, подчертаха от Българска социалистическа партия.
За нас "Бонус-малус " системата би трябвало да има поощряващ резултат за водачите, а не да бъде единствено инструмент за увеличение на застрахователната награда, заключи Данчев.
Той добави, че е недопустимо лидерът да бъде наказван за едно и също нарушаване няколко пъти - посредством санкция с фиш или акт, лишаване на точки и трети път - повишение на наградата по застраховката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР