БСП инициира среща на парламентарно представените партии в 48-ото Народно

...
БСП инициира среща на парламентарно представените партии в 48-ото Народно
Коментари Харесай

Партиите без общи решения след срещата в НС, само Нинова я оценява като конструктивна

БСП инициира среща на парламентарно показаните партии в 48-ото Народно заседание. Темите, които обсъждаха бъдещите депутати, бяха държавният бюджет, приходи и инфлация. На влизане в срещата водачът на Левицата акцентира, че диалозите не са поръчка за коалиция сред Българска социалистическа партия, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Продължаваме Промяната ”, които взеха присъединяване в нея. От Демократична България, " Възраждане " и " Български напредък " не участваха. 

Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС разяснява, че сходно тежко финансово положение на България не е имало от 1997 година " Не постигнахме единодушие по всички ограничения, които предложиха обособените групи, защото се образуваха разноски и дефицити, които ще утежнят бюджета за 2023 година ", безапелационен е някогашният финансов министър.

По думите му, се планува обезщетенията за бизнеса да продължат. Той предложи в петък да бъде извикан служебният финансов министър, с цел да изясни какво е финансовото положение и по какъв начин ще завърши бюджетът за тази година, какви са вижданията на служебния кабинет за 2023 година Ананиев добави, че от ГЕРБ-СДС оферират да се депутатите да се " облегнат " на бюджета за 2022 година и да се продължи с ограниченията и за 2023 година

" Всички сме на мнение, че би трябвало да продължим обезщетенията за бизнеса и потребителите, само че въпросът е по какъв начин ще се финансира всичко това. Затова споделяме, че е значимо да има болшинство, което да поеме отговорност за тези политики, тъй като обстановката в Европа и у нас ще се утежнява фрапантно " съобщи Йордан Цонев от Движение за права и свободи и добави, че не е оптимист, че ще има цялостно болшинство в Народното събрание.

" Нито за секунда, нито молекула, не е имало илюзия, че това са договаряния за образуване на управническо болшинство. Говорихме, че Политическа партия ще бъде градивна и предвидима съпротива с ясни ограничения и позиции. Обсъждахме съществени предпочитани ограничения, свързани с бюджета, ограничения за поддръжка на бизнеса, за ръководство на цените, за подкрепяне на бизнеса, на хората, и законопроектите, които би трябвало да се одобряват в идващите месеци. Приоритетен е ПВУ, 2,6 милиарда са на карта. Изложихме 16 ограничения, които имахме. Говорихме в посока, в която ще вървим и обстоятелството, че има неща, които в тези месеци са основни ", съобщи след срещата Калина Константинова от " Продължаваме промяната. Тя уточни, че не е имало диалог за сформиране на кабинет. Темите са били свързани само с бюджета на страната, ограничения за поддръжка на бизнеса и семействата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР