>БСП е последователна по отношение на социалната политика. Тя трябва

...
>БСП е последователна по отношение на социалната политика. Тя трябва
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: България трябва да бъде социална и сигурна държава

> " Българска социалистическа партия е поредна във връзка с обществената политика. Тя би трябвало да бъде продължена с повишение на приходите от началото на идната година - минималната работна заплата на 850 лева, ново покачване на пенсиите. Заедно с това и от ограниченията за първите 100 дни сме планували мораториум върху цените на силата. " Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и лидер на листите в Пловдив-град и Ямбол Кристиан Вигенин в предаването " Референдум " по Българска национална телевизия.
По думите му в редица парламенти социалистите са се борили, а в този момент и в програмата им е залегнало ново преизчисление на пенсиите от 1 януари. " С нов средноосигурителен приход към 2021 година, с цел да има заслужено нарастване. Това е пътят и нашите възрастни съграждани имат право да живеят почтено ", добави той.
" Българска социалистическа партия няма да допусне България да бъде въвлечена по какъвто и да е метод във военния спор в Украйна. " Трябва да подсигуряваме сигурността на страната си и жителите ни да се усещат спокойни. И да е ясно, че каквото и да се случи след изборите, България няма да изпраща оръжия за Украйна, а ще приказваме за мир ", съобщи Вигенин.
Той дефинира като неточност спирането на доставките от " Газпром ". Според него е нужна конкуренция и при един нов дълготраен контракт съветската страна не трябва да се изключва, в случай че предлага съответни цени.
Вигенин разяснява и хулиганската демонстрация на футболния мач в Северна Македония: " Трябва да се реагира бързо и остро, без значение че става дума за хулиганска демонстрация на футболни агитки. Не би трябвало да си мълчим и да оправдаваме сходни дейности. Трябва да чакаме доста дейна политика от страна на македонските управляващи, които да се опълчват на сходни дейности. Решението за повдигане на ветото и приемането на френското предложение бе преждевременно и неслучайно Българска социалистическа партия не го поддържа. Виждаме, че откогато това се случи, на процедура в РСМ нищо не се е трансформирало. "
Социалистът се разгласи за по-тежки санкции за нарушаването на разпоредбите на пътя и най-важното - те да бъдат неизбежни, тъй като съгласно него единствено по този метод би имало предпазен резултат.
" В тази обстановка и тези тествания са нужни самообладание, разсъдък и подготвеност. Ние в Българска социалистическа партия ги имаме. Нека хората знаят, че никой няма да бъде оставен в идните сложни месеци. България най-сетне би трябвало да бъде обществена и сигурна страна. Това може да стане, като се гласоподава за " Българска социалистическа партия за България " с номер 28 ", сподели Кристиан Вигенин. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР