Броят на турците, потърсили убежище в Германия, е нараснал значително

...
Броят на турците, потърсили убежище в Германия, е нараснал значително
Коментари Харесай

Все повече турци търсят убежище в Германия

Броят на турците, потърсили леговище в Германия, е повишен доста тази година и се е нараснал от миналогодишния опит за прелом в Турция, демонстрираха данни, оповестени от държавното управление в понеделник. Тенденцията е изключително изразена през последните месеци - през август това са създали 962 турски жители, през юли - 620, а месец по-рано - 433.

Между януари и август молбите за леговище от турски жители са 4408. За същия интервал броят им е 2836, което значи, че тази година цифрата е 55.4 % по-голямо съгласно Федералната работа за мигранти и бежанци. " Има нарастване на молбите за леговище от турски претенденти. Не мога обаче да дам аргументите за това, тъй като не вършим статистически изследвания за какво бягат хората ", сподели представител на немското външно министерство.

От групата на хора с дипломатически паспорти (249 души) 196 са получили леговище доникъде на септември - съвсем 80%, предава представителят, представен от ДПА. През април институцията сподели, че минимум 262 турски дипломати и военнослужещи са кандидатствали за леговище от неуспелия пуч на 15 юли предходната година, след който управляващите в Анкара арестуваха десетки хиляди и уволниха над 100 000 бойци, държавни чиновници и представители на частния бранш. По-рано през годината турският министър на защитата Фикри Ъшък прикани Германия да отхвърли молбите за леговище от 40 бойци - множеството от тях от висшите ешелони - обвинени във връзки с опита за прелом.

От началото на 2017 година по-малко от една четвърт от турските претенденти за леговище са получили протекция от Германия. Това е доста нарастване, съпоставено с 8.2 на 100 предходната година.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Турция (331)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР