Броят на починалите от епидемията от коронавируса в Италия през

...
Броят на починалите от епидемията от коронавируса в Италия през
Коментари Харесай

168 станаха жертвите на коронавируса в Италия през последното денонощие

Броят на умрелите от епидемията от ковид в Италия през последното денонощие набъбна със 168 души до 631, което бележи нарастване от 36 %, заяви през днешния ден италианската Агенция за гражданска отбрана, представена от Ройтерс. Това е най-голямото повишаване в безспорни цифри, откогато болестта бе открита на 21 февруари, отбелязва организацията.

Общият брой на доказаните случаи в Италия, европейската страна, най-тежко наранена от вируса, набъбна от 9172 на 10 149 или с 10,7 %.

Лекарите в Италия са принудени да избират кои пациенти да спасят и кои не

Началникът на Агенцията за гражданска отбрана сподели, че от в началото заразилите се изцяло са се възстановили 1004 души при 724 предходния ден. Най-малко 877 души са настанени за интензивно лекуване при 733 предходния ден.

Епидемията остава съсредоточена главно в Северна Италия, с 5791 случая в Ломбардия, 1533 в Емилия-Романя и 856 във Венето. В Лацио, региона, в която влиза и столицата Рим, случаите на заразяване с ковид са нарастнали от 102 през вчерашния ден на 116 през днешния ден, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР