Британското правителство възнамерява през следващите седмици да признае ЧВК Вагнер

...
Британското правителство възнамерява през следващите седмици да признае ЧВК Вагнер
Коментари Харесай

Times: Великобритания включва Вагнер в списъка на терористичните организации

Британското държавно управление има намерение през идващите седмици да признае ЧВК " Вагнер " за терористична организация. Това заяви, базирайки се на източници в английския кабинет.

Според тях управляващите на Обединеното кралство в продължение на два месеца са подготвяли правни обосновки за включването на ЧВК " Вагнер " в листата на терористичните организации, с цел да " окажат напън върху Русия ". Даването на подобаващ статут на „ Вагнер ” би направило закононарушение в Обединеното кралство да принадлежиш към организацията, да посещаваш събития, проведени от нея, да изразяваш поддръжката си за нея или да носиш нейните знаци.

Принадлежността към ЧВК, наличието на нейни срещи, носенето на знаци и всякаква поддръжка ще се смятат за престъпно закононарушение във Англия, а наемниците ще бъдат в приравнени с бойците на групировките " Ислямска страна “ и " Ал Кайда “.

Компанията също по този начин ще бъде изправена пред финансови наказания, които ще лимитират способността й да набира пари посредством английски банки.

По-рано Националното заседание на Франция  (долната камара на парламента) прикани за включване на ЧВК " Вагнер “ в листата на терористичните групировки на Европейския съюз.

Компанията Concord на Пригожин по-рано съобщи, че известията на Хигинс в Twitter за връзката на Пригожин с ЧВК „ Вагнер ” и нейното присъединяване в закононарушения са причина за правосъдния иск.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР