Британското правителство призова обществеността да не купува панически, след като

...
Британското правителство призова обществеността да не купува панически, след като
Коментари Харесай

Великобритания зове хората да не купуват панически заради затворени бензиностанции

Британското държавно управление прикани обществеността да не купува под паника, откакто някои бензиностанции затвориха поради липса на водачи на камиони, които да доставят гориво, осведоми " Франс прес ".

Таблоидът " Сън " озаглави първата си страница " Ние работим на луфт ", като пандемията от ковид и Брекзит провокираха продължаваща рецесия в транспортната промишленост.

Ала транспортният министър Грант Шапс настоя, че нямало дефицит на гориво и държавното управление предприемало стъпки за набиране на повече водачи.

" Съветът би бил да продължим обикновено ", посочи Шапс пред Sky News, откакто редица английски бензиностанции, ръководени от BP и Esso, която е благосъстоятелност на петролния колос ExxonMobil, бяха принудени да се затворят за клиенти.

В. " Таймс " заяви, че най-малко 50 от 1200-те бензиностанции на BP са били без най-малко един тип гориво, до момента в който Шапс сподели, че единствено пет са затворени.

Кабинетът на премиера Борис Джонсън също приканва хората да не се втурват към бензиностанциите макар затварянията.

" Във Англия няма дефицит на гориво и хората би трябвало да продължат да купуват гориво както нормално ", увери представител на " Даунинг Стрийт " през вчерашния ден.

Експерти и бизнес ръководители прецизираха, че Брекзит и пандемията са понижили броя на водачите на камиони, работещи във Англия, засягайки веригите за доставки на голям брой предприятия.

Шапс настоя, че казусът бил в разпределението, а не в Брекзит.

Министърът съобщи пред радио Би Би Си, че държавните ограничения за увеличение на набирането на личен състав, като да вземем за пример улеснение на изпитите, с цел да стане водач на камион, биха помогнали.

Той даде обещание " да реалокира небето и земята и да направи всичко належащо, с цел да се увери, че камионите не престават да придвижват артикули и услуги и бензин в цялата страна ".

Но до момента в който споделя, че държавното управление " не изключва нищо ", Шапс отхвърля апелите на промишлеността да добави водачи на камиони към специфичен лист на промишленостите, страдащи от дефицит на работна ръка, с цел да улесни жителите на Европейски Съюз да получат работни визи.

Шапс твърди, че доста хора с право на работа във Англия са се отказали от шофирането " постоянно, тъй като е имало по -евтина европейска работна ръка ", подбивайки заплатите им.

" Искаме да върнем тези хора назад ", сподели той и добави, че " пазарът реагира, като заплаща на водачите повече и това връща повече хора ".

Но Шапс добави, че Англия има предпочитание да " примами " жителите на Европейски Съюз с пребиваващ статут във Англия, които са квалифицирани като водачи на камиони, само че към този момент не работят в бранша.

Той сложи под подозрение предложенията, че държавното управление може да разгърне армията, с цел да достави гориво, като сподели: " Вероятно това не е решението по повод единствено на цифров брой ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР