Британският премиер Тереза Мей ще се опита да убеди депутатите

...
Британският премиер Тереза Мей ще се опита да убеди депутатите
Коментари Харесай

Мей ще се опита за трети път да убеди депутатите да подкрепят сделката за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей ще се опита да убеди депутатите за трети път да поддържат договорката ѝ за Брекзит през идващите дни. Това става откакто нощес депутатите гласоподаваха за отсрочване на Брекзит. Вицепремиерът Дейвид Лидингтън изрази вяра тази заран, че Обединеното кралство ще излезе от Европейски Съюз скоро по проведен метод, само че предизвести, че по закон датата за Брекзит остава 29 март, в случай че не се откри различно решение. 

С уточнението, че въпреки всичко от Европейски Съюз ще зависи дали да бъде отсрочен Брекзит, по принцип главният въпрос в този момент е какъв брой дълго да бъде отсрочен и с каква цел. Правителството споделя, че има две благоприятни условия, а желаната от Мей е отсрочване до 30 юни в случай, че депутатите поддържат договорката ѝ при трето гласоподаване идната седмица. Ако договорката още веднъж бъде отхвърлена, Мей разгласи, че ще изиска от Европейски Съюз доста по-дълго отсрочване, най-малко с една година. Но в случай че и в Лондон, и в Брюксел няма съглашение, по закон Обединеното кралство би трябвало да излезе от Европейски Съюз на 29 март без договорка. 

Въпреки че договорката на Мей бе отхвърлена изрично два пъти, министър председателят се надява, че ще успее да притегли някои от брекзитиърите на нейна страна, като част от очакванията са свързани с ревизирания юридически съвет на Джефри Кокс. 

Юристите на брекзитиърите обаче на този стадий отхвърлиха мнението на правния консултант на държавното управление, че „ интернационалното право разрешава да се излезе от защитния механизъм за ирландската граница, в случай че той има обществено дестабилизиращ резултат в Северна Ирландия, тъй като това ще значи фундаментална смяна на събитията “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР