Британският премиер Тереза Мей каза на мигрантите от ЕС във

...
Британският премиер Тереза Мей каза на мигрантите от ЕС във
Коментари Харесай

Мей увери, че Брекзит няма да доведе до разделяне на семейства

Британският министър председател Тереза Мей сподели на мигрантите от Европейски Съюз във Англия: " Искаме вие да останете ", предадоха международните организации. Тя даде обещание, че нито един европейски жител, който обитава законно във Англия, няма да бъде свикан да напусне страната след нейното излизане от Европейски Съюз и съобщи, че желае след Брекзит жителите на Европейски Съюз, които са законно във Англия, да имат същите права като британците.

Тереза Мей получи поддръжката на юнионистите от Северна Ирландия

В тирада в Народното събрание Мей показа в елементи проекта си, целящ да успокои европейските имигранти, разтревожени за бъдещето си във Англия след Брекзит. Министър-председателката сподели, че тези жители на Европейски Съюз, които са влезнали законно във Англия преди избрана дата, която ще бъде контрактувана в бъдещите договаряния, ще могат да останат в страната и да аплайват за непрекъснато престояване и за всички произлизащи от това права, съобщи Ройтерс.

Искам да успокоя хората, че съгласно този проект нито един европейски жител, който в този момент се намира във Англия законно, няма да бъде помолен да напусне страната сега, в който тя излезе от Европейски Съюз. Искам вие (европейските жители във Великобритания) да останете ", съобщи Мей, представена от Ройтерс.

Появи се бранител на Тереза Мей: Смяната й ще е злополука за " Брекзит "

Тя акцентира, че жителите на Европейски Съюз, които обитават не по-малко от пет години във Англия, ще получат същите права като английските жители. А тези жителите на Европейски Съюз, които се намират в страната по-малко от пет години, ще могат да останат още пет и за това време да получат право на престояване.

Мей увери, че Брекзитът няма да докара до делене на фамилии. Но тя добави, че за жителите на Европейски Съюз във Англия ще са в действие същите ограничавания, които са в действие и за английските жители, в случай че те изискат техни родственици, които са с непозната народност да се причислят към тях във Англия след Брекзит, в случай че не бъдат контрактувани други
правила по въпроса, съобщи Ройтерс. По тематиката Появи се бранител на Тереза Мей: Смяната й ще е злополука за " Брекзит " Справедлив ли е проектът на Тереза Мей за жителите на Европейски Съюз след Брекзит? Меркел: Бъдещето на Европейски Съюз е по-важно от Брекзит
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР