Британският премиер Риши Сунак обяви, че планът му да спре

...
Британският премиер Риши Сунак обяви, че планът му да спре
Коментари Харесай

Риши Сунак отчете прогрес в борбата с миграцията

Британският министър председател Риши Сунак разгласи, че проектът му да спре мигрантите, идващи в страната с дребни лодки, е понижил миграцията с 20%. Това съобщи организация Ройтерс.

Сунак, който се чака да поведе своята ръководеща Консервативна партия на национални избори следващата година, даде поръчка да спре лодките да прекосят Ламанша като едно от петте му обещания, откакто беше повдигнат на власт през октомври предходната година.

Но той беше подложен на критика от членове на личната си партия и обществеността, че не е работил задоволително бързо. Хора стачкуваха против настаняването на стотици мигранти в хотели, откакто рекорден брой дойдоха във Англия предходната година.

През петте месеца, откогато стартирах проекта, прекосяванията на Ламанша са намалели с 20% спрямо предходната година, подчерта Сунак. Той добави, че проектът работи и че държавното управление му не е самодоволно и ще работи интензивно, с цел да подсигурява, че Народното събрание ще одобри нов закон за миграцията.

Опозиционната Лейбъристка партия съобщи, че Сунак не е съумял да почисти насъбраните десетки хиляди молби за леговище и че 7600 души са прекосили Ламанша единствено тази година.

Англия от дълго време се бори да ограничи броя на идващите на южните си крайбрежия, само че Сунак желае да покаже своя проект за обезпечаване на съглашения с други европейски страни за понижаване на броя на идващите и втвърдяването на позицията на страната във връзка с имиграцията може да докара до резултати.

Британският министър председател прикани Народното събрание да одобри новия законопроект за незаконната миграция, който ще разреши бързото задържане и депортиране на хора, идващи с дребни лодки назад в родината им или в по този начин наречените безвредни трети страни като Руанда. Законът сега е в горната камара на Народното събрание.

Сунак бе безапелационен, че казусът с миграцията нямам по какъв начин да се реши за един ден. Моята политика е доста елементарна: тази страна - и вашето държавно управление - са тези, която би трябвало да решат кой идва тук, а не незаконни банди. Ще направя нужното, с цел да я реализира, сподели още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР