Британският премиер Борис Джонсън подписа сделката за излизане на страната

...
Британският премиер Борис Джонсън подписа сделката за излизане на страната
Коментари Харесай

Борис Джонсън положи съдбовния си подпис за "развода" с ЕС СНИМКИ

Британският министър председател Борис Джонсън подписа договорката за излизане на страната от Европейски Съюз, приветствайки „ фантастичния миг “, който публично дава началото на Брекзит.

Джонсън постави подписа си със скъпа химикалка върху Споразумението за отдръпване на „ Даунинг стрий “ този следобяд и по този начин постави завършек на месеци политическо разделяне, оповестява „ Дейли Мейл “.



Премиерът разгласи, че се надява това да „ постави завършек на прекомерно многото години разногласия и разделяне “. Страната би трябвало публично да напусне съюза на 31 януари.



„ Сега можем да продължим напред като единна страна – с държавно управление, фокусирано върху по-добри публични услуги, по-големи благоприятни условия и освобождение на капацитета на всяко кътче от нашето прелестно Обединено кралство до момента в който построяваме нови връзки с Европейски Съюз като другари и равнопоставени суверени “, съобщи Джонсън.



Както БЛИЦ заяви, по-рано на гала в Брюксел президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подписа съглашението с Англия.

Документът беше донесен в постройката на английското държавно управление на „ Даунинг стрийт “ 10 със специфичен конвой от публични представители на двете страни.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР