Британският премиер Борис Джонсън отказа да подаде оставка заради скандала

...
Британският премиер Борис Джонсън отказа да подаде оставка заради скандала
Коментари Харесай

Джонсън отказа да подаде оставка: Предложи да се фокусират върху кризата с Украйна

Британският министър председател Борис Джонсън отхвърли да подаде оставка поради абсурда с партии в резиденцията му на Даунинг Стрийт, като предложи опозицията да се концентрира върху тематиката за рецесията към Украйна вместо сходни апели.

„ Не “, сподели държавният глава в сряда в Народното събрание в отговор на предлагането на водача на опозиционната Лейбъристка партия Сайръс Стармър да напусне поста си.

Ден преди този момент лондонската полиция реши да организира поредност от следствия по отношение на продължаващата информация за нарушение на рестриктивните мерки за ковид в кабинета на английския министър председател на Даунинг стрийт 10. Скандалът, който стартира да се разгaря в края на 2021 година, непрестанно придобива нови измерения. В понеделник стана известно, че на 19 юни 2020 година Джонсън е отпразнувал 56-ия си рожден ден на работното място в огромна компания от сътрудници, родственици и познати. Според тогавашните строги ограничавания, срещи на повече от шестима души, които не живеят под един покрив, са позволени единствено на улицата.

Преди това беше обявено и за други празненства, като е известно, че най-малко две от тях - на 15 май и 20 май 2020 година - е участвал и Джонсън. Както изясни самият министър председател, той счита, че става дума единствено за " работно събитие ", само че се извини на всички възмутени от държанието му. Той инициира и вътрешно следствие.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР