Британският премиер Борис Джонсън обяви днес, че ще увеличи военната

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви днес, че ще увеличи военната
Коментари Харесай

Великобритания увеличава военната помощ за Украйна

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи през днешния ден, че ще усили военната помощ на своята страна за Украйна, като изпрати противотанкови и зенитни ракети след “безразсъдното” нахлуване против гарата в Краматорск.

Джонсън разгласи, че Киев ще получи “висококачествено военно оборудване” на стойност 100 милиона лири (120 милиона евро), в това число зенитни ракети Старстрийк и 800 противотанкови ракети.

“Руските закононарушения в Украйна няма да останат ненаказани”, предизвести английският министър председател на взаимна конференция с немския канцлер Олаф Шолц, който от своя страна осъди “ужасния” обстрел.

Двамата загатнаха и въпроса за вноса на съветски горива. Лондон към този момент разгласи, че желае тази година да постави завършек на закупуването на съветски нефт и въглища, а след време и на съветски газ. Британското държавно управление приканва европейците да създадат повече, с цел да реализиран тази цел.

“Не можем да променим енергийните си системи от през днешния ден за на следващия ден, само че знаем също, че войната на Путин няма да завърши от през днешния ден за утре”, увери Джонсън.

“Правим всичко по силите си и вършим много”, добави Шолц. Той изрази забележителен оптимизъм “че доста скоро ще се освободим от нуждата да внасяме газ от Русия”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР