Британският премиер Борис Джонсън каза вчера, че на ход в

...
Британският премиер Борис Джонсън каза вчера, че на ход в
Коментари Харесай

ЕС е на ход, ако иска да постигнем компромис за Брекзит, каза Борис Джонсън

Британският министър председател Борис Джонсън сподели през вчерашния ден, че на ход в договарянията за Брекзит в този момент е Европейският съюз, съобщи " Ройтерс ".

По време на посещаване в Уелс той още веднъж уточни, че не желае Англия да напусне Европейски Съюз без съглашение, само че че за всеки случай тя би трябвало да се приготви за подобен излаз.

" Ако те не могат да създадат компромис, то ясно е, че ние би трябвало да се подготвим за Брекзит без съглашение ", сподели Джонсън. " Сега всичко зависи от Европейски Съюз, в този момент те са на ход, те би трябвало да ни потърсят, в случай че желаят ние да създадем това. "

Евросъюзът неведнъж сподели, че няма да предоговаря договорката, която подписа с неговата предшественичка Тереза Мей.

Визитата на премиера в Уелс е втората спирка от обиколката му из основните съставни елементи на Обединеното кралство. В понеделник той бе в Шотландия, чака се да посети и Северна Ирландия.

В Уелс го чакаха сложни срещи с локални фермери, които се притесняват, че ще изгубят европейските си пазари при излизане от Европейски Съюз без съглашение. Председателят на Националния фермерски съюз Минет Батърс, представена от " Асошиейтед прес ", съобщи във връзка на визитата на премиера, че Англия изнася 40 % от агнешкото си месо, като по-голямата част от този експорт е за Европейски Съюз. " Ако Европейски Съюз ни наложи мита, къде ще отидат тези 40 %? ", попита тя. Хелън Робъртс от Националната асоциация на овцевъдите упрекна Джонсън, че си играе на " съветска рулетка с аграрната промишленост ".

Джонсън посети птицеферма в Южен Уелс, след което даде обещание, че държавното управление ще поддържа фермерите, в случай че " ситуацията с техните пазари се усложни ". /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (628)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР