Британският премиер Борис Джонсън е предупредил френския президент Еманюел Макрон,

...
Британският премиер Борис Джонсън е предупредил френския президент Еманюел Макрон,
Коментари Харесай

Борис Джонсън към Еманюел Макрон: Няма да има отлагане на Brexit

Британският министър председател Борис Джонсън е предизвестил френския президент Еманюел Макрон, че няма да има отсрочване на Brexit, плануван за 31 октомври и му е споделил, че има финален късмет за реализиране на съглашение, съобщи представител на Даунинг стрийт, представен от Българска телеграфна агенция.
Както декларирал Джонсън в телефонен диалог през вчерашния ден с френския президент, "Европейският съюз не трябва да е неправилно уверен, че Англия може да остане в Европейски Съюз след 31 октомври ". Премиерът повторил, че няма да желае ново отсрочване на Brexit, макар че закон, признат наскоро от английския парламент, го задължава да изиска отсрочване в случай че не реализира съглашение с Европейски Съюз. Джонсън нарекъл този закон "акт на капитулация ", който съгласно него отслабва позицията на Англия в договарянията с Европейски Съюз.
Джонсън настоял Макрон да постави старания за реализиране на съглашение за Brexit. Той уведомил през вчерашния ден френския президент и португалския министър председател Антониу Коща за новото си предложение за Brexit, което бе хладно признато в Брюксел. "Това е късмет да се реализира съглашение - съглашение, подкрепено от депутатите и съдържащо взаимни отстъпки от всички страни ", декларирал пред Ройтерс почитан източник от Даунинг стрийт 10. "Обединеното кралство направи огромно и значимо предложение, само че е време и Комисията да покаже воля за компромис. В противоположен случай Англия ще напусне без договорка ", добавил източникът.
По-малко от месец преди 31 октомври и преди идната на 17 и 18 октомври среща на водачите на Европейски Съюз Джонсън декларирал на Макрон, че "това е последна опция да се реализира съглашение, каквото желае всяка от страните, с цел да можем да вървим напред и да изградим ново партньорство сред Обединеното кралство и Европейски Съюз ", декларирал източник от кабинета на английския министър председател. "За да стане това допустимо, Европейски Съюз би трябвало да направи същите взаимни отстъпки, каквито направи Обединеното кралство през последните седмици и месеци ", декларирал Джонсън на френския президент съгласно източника от неговия кабинет. Макрон споделил на Джонсън във вчерашния телефонен диалог, че в края на седмицата ще бъде направена равносметка, с цел да се реши дали е допустимо съглашение " за Брекзит, съобщи Елисейският замък. "Преговорите би трябвало да продължат ускорено в идващите дни с екипа на Мишел Барние, с цел да се направи равносметка в края на седмицата ", декларирал Макрон. Британският министър председател ще продължи през днешния ден диалозите с европейските водачи, а неговият министър за Brexit Стив Баркли, който през вчерашния ден отиде в Холандия, ще продължи и на следващия ден обиколката из европейските столици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР