Британският премиер Борис Джонсън днес вечерта на специална конференция ще

...
Британският премиер Борис Джонсън днес вечерта на специална конференция ще
Коментари Харесай

КОВИД ограниченията във Великобритания падат

Британският министър председател Борис Джонсън през днешния ден вечерта на специфична конференция ще изложи детайлности за последната фаза на „ пътната карта “ за излизане от локдауна. Очакванията са, че ще бъде спазена избраната дата 19 юли, макар предизвестията на учените, че още веднъж се избързва.

Преди днешната конференция Борис Джонсън даде висока оценка на всеобщото имунизиране и посочи, че през днешния ден ще „ очертае по какъв начин ще бъде възобновена свободата на хората с последната четвърта стъпка от пътната карта “. След като в началото оповестената дата за излизане от локдауна  21 юни бе отсрочена с четири седмици, в този момент измежду британците всеобщо се приема 19 юли като „ Ден на свободата “.

Премиерът предизвести, че пандемията още не си е отишла и ще има нарастване на случаите на заразявания през идващите седмици. Точно увеличаващите се случаи на заразявания тормозят учените, които предизвестяват, че националното опазване на здравето още веднъж може да бъде изложено на риск при следващата вълна на пандемията, в случай че се избърза с повдигането на рестриктивните мерки.

Правителството обаче регистрира, че броят на приетите в болница непрекъснато понижава, всеобщото имунизиране е огромен триумф, а имунизациите са ефикасни и против новите разновидности на вируса.

Джонсън през днешния ден ще заяви за решението на управляващите за общественото разграничаване, само че се чака то да отпадне след 19 юли, а носенето на маски да остане персонален избор за жителите. Очаква се повече информация и за имунизационните паспорти.

Крайното решение дали локдаунът ще бъде вдигнат на 19 юли ще бъде оповестено след седмица на 12 юли.

Междувременно кралица Елизабет Втора награди Националното опазване на здравето с ордена на Британската империя „ Кръст на крал Джордж Пети “ по случай 73-тата му годишнина. В персоналното обръщение на кралицата се споделя, че „ личният състав на Националното опазване на здравето работи с кураж, състрадание и цялостна отдаденост повече от 70 години “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР