Британският полковник от запаса Глен Грант заяви, че засега има

...
Британският полковник от запаса Глен Грант заяви, че засега има
Коментари Харесай

Полк. Глен Грант: Има две събития, които могат да разпалят Трета световна война

Британският полковник от запаса Глен Грант съобщи, че към този момент има единствено две събития, които може да доведат до Трета международна война, заяви Униан.

" Събитията, които се случват по света, към момента са надалеч от прага на Трета международна война. Всичко това клони по-скоро към втора студена война. Не виждам Русия да се готви да води война с НАТО. Те схващат, че би било неточност. В настоящия миг има единствено две неща, които може да ни доведат до Трета международна война – това е нахлуване против НАТО или нахлуване на Китай против Тайван. " – разяснява Грант в ефира на украинския канал " Еспресо ".

По думите му, в този момент е невероятно географско военно разширение. Същевременно потреблението на нуклеарно оръжие би могло да промени всичко.

" Ситуацията в Близкия изток може да остане самостоятелна. Разбира се, в случай че Иран реши да употребява нуклеарна бомба, звук ще промени всичко. Използването на нуклеарно оръжие безспорно би трансформирало всичко. Но към този момент просто не вижзам такава вероятност. Ще забележим продължението на борбата сред Русия и Украйна, също и сред Израел и „ Хамас “, и даже е допустимо с „ Хизбула “. Впрочем, не мисля, че в този момент е допустимо географско военно разширянване. Честно казано, и Китай не е подготвен за това. " – посчва военният специалист.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР