Ужасен съм от това докъде може да доведе омразата към

...
Ужасен съм от това докъде може да доведе омразата към
Коментари Харесай

Световни лидери шокирани от стрелбата по путиниста Роберт Фицо

„ Ужасен съм от това до каква степен може да докара омразата към особеното политическо мнение. “

Това съобщи новоизбраният президент на Словакия Петер Пелегрини от „ Глас “, съдружен сътрудник на ръководещата партия на простреляния министър председател Роберт Фицо (Смер-СД).

" Ужасен съм от това до каква степен може да докара омразата към особеното политическо мнение. Не е наложително да сме съгласни с всичко, само че има доста способи да изразим несъгласието си по либерален и легален метод ", съобщи Пелегрини откакто излезе новината за нападението над Фицо.

Не закъсня и реакцията на международни водачи, които остро осъдиха нападението против словашкия министър председател.

Олаф Шолц е шокиран от „ страхливото нахлуване “ против Робер Фицо.

Малко откакто международните медии оповестиха за пукотевица по словашкия министър председател Роберт Фицо, който е в сериозно положение, немският канцлер написа в обществената мрежа Х той написа:

" Дълбоко съм шокиран от новината за страхливото нахлуване против словашкия министър-председател Фицо ".

Шолц прикани за преустановяване на " насилието в европейската политика ".

„ Нападението против министър-председателя на Словакия Роберт Фицо е ужасяващо. “

Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, откакто Фицо беше прострелян в Хандлова, без значение от обстоятелството, че тъкмо Фицо и ръководещата коалиция в Словакия са измежду критиците на Украйна, които взеха решение да бъдат спрени доставките на оръжия за Киев.

„ Остро осъждаме този акт на принуждение против нашата прилежаща страна сътрудник. Трябва да се положат всички старания, с цел да се подсигурява, че насилието няма да се трансформира в норма в която и да е страна или сфера. Искрено се надяваме Роберт Фицо да се възвърне скоро и показваме своята взаимност с народа на Словакия. “

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг също е шокиран и ужасяващ от стрелбата против словашкия министър председател Роберт Фицо.

" Пожелавам му сили за бързо възобновяване. Мислите ми са с Роберт Фицо, неговите близки и народа на Словакия ", сбито разяснява Столтенберг.
Вучич се моли за здравето на Фицо
Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че се моли за здравето на словашкия министър председател Фицо.

" Шокиран съм от нападението против Роберт Фицо, огромен другар на Сърбия и на мен самия. Скъпи приятелю, апелирам се за теб и за твоето здраве ", написа Вучич в обществената мрежа X.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР